Προσφατα
.

29.5.16

Γενοκτονία με άρωμα Δύσης

Η Nusaybin παραδίδεται μετά από 74 ημέρες σε... ερείπια και εκκωφαντική σιωπή.
Το μόνο που ζήτησε ήταν αυτόνομη τοπική αυτοδιοίκηση, φεμινισμό και πραγματική δημοκρατία. Η Nusaybin είναι μία από τις πολλές κουρδικές πόλεις που αφανίστηκαν από τον δικτάτορα Ερντογάν, την αγάπη της Ευρώπης. Η Nusaybin δεν υπάρχει πια.

Ανάμεσα στα ερείπια του σήμερα, μερικές δεκάδες άνθρωποι που αντιστάθηκαν, για 74 ημέρες, στην βάναυση επίθεση από τον τουρκικό στρατό έχουν παραδοθεί. Εκτελώντας εντολές του Ερντογάν : Eνώ εκβιάζει για βοήθεια από την ΕΕ και υπερηφανεύεται για την γενοκτονία του κουρδικού λαού, των δήθεν τρομοκρατών. Απάνθρωπη, δυσανάλογη, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης με αεροπλάνα (ναι, η Τουρκία βομβάρδισε τον άμαχο πληθυσμό του ΧΧΙ αιώνα), άρματα μάχης και βαρύ πυροβολικό εναντίον μόλις μερικών εκατοντάδων εξεγερμένων οπλισμένων με πολυβόλα όπλα.
Οι ΜΚΟ, η ευρωπαϊκή «αριστερά» που κλαίει για άλλες συγκρούσεις όπως για τις απαιτήσεις των δεξιών στη Βενεζουέλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες που καταδικάζουν άλλα καθεστώτα όπως της Συρίας παραμένουν σιωπηλοί μπροστά στις τουρκικές ακρότητες. Μια παγκόσμια, αηδιαστική σιωπή, κάνουν τα στραβά μάτια στο σύγχρονο Γκέτο της Βαρσοβίας του 2016. Δεν είναι γνωστός ακόμα και o αριθμός των νεκρών. Τουλάχιστον χίλιοι Νέοι «τρομοκράτες» ζούσαν στο Nusaybin, πριν την καταστροφή.

Η Nisêbîn, το όνομά της στην κουρδική γλώσσα, είχε 80.000 κατοίκους πριν η τουρκική κυβέρνηση του AKP αποφασίσει να την διαγράψει από το χάρτη. Σήμερα δεν υπάρχει πλέον. Πρόκειται για πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα. Αλλά πρόσφυγες που δεν μπορούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Εκείνοι που δεν μπορούν να πληρώσουν για να διασχίσουν το Αιγαίο Πέλαγος. Δεν θα έρθουν στην Ελλάδα ή την Ευρώπη. Οι εισβολείς τούς έχουν αφήσει χωρίς σπίτια, κυριολεκτικά. Περισσότερα από 8.000 κτίρια καταστράφηκαν από τις τουρκικές σφαίρες και βόμβες. Έχουν χάσει τα πάντα: Τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, τις αναμνήσεις τους, τους δρόμους τους. Στην Nisêbîn, δεν υπάρχουν ούτε τα σκυλιά, έχουν σκοτωθεί ή έχουν φύγει.

Ο βουλευτής του HDP (Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα), Αλί Atalan, του οποίου μόλις έχει αφαιρεθεί η ασυλία του, έχει εκτιμήσει σε περίπου 900.000.000 € την οικονομική ζημία. Σε αυτό πρέπει να προστεθούν οι 50.000 άνθρωποι που δεν ήταν σε θέση να πάνε να ζήσουν σε άλλα μέρη. Αυτοί που έχουν χάσει τα πάντα.

Στους λίγους εναπομείναντες τοίχους, στρατιώτες, νεοφασίστες που μολύνουν τον τουρκικό στρατό, έχουν γράψει: «Τώρα θα δείτε τη δύναμη των Τούρκων».

Ο στρατός, που έχει διαπράξει αυτή την αγριότητα είναι σύμμαχός τους, ο δεύτερος στρατός του ΝΑΤΟ. Και όλα αυτά, αγγίζοντας τα όρια της γενοκτονίας, με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η οποία έδωσε σε αυτή την τουρκική ισλαμική κυβέρνηση 6.000.000.000 € για την αντιμετώπιση των προσφύγων που απορρίπτει η Ευρώπη.

Μια κυβέρνηση που μόλις ξόδεψε € 500.000.000 σε ένα μαρμάρινο παλάτι για τον Πρόεδρο, τον αιμοδιψή δολοφόνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με τους φόρους μας, η Ε.Ε είναι συνένοχη σε αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα. Μερικές φορές εκείνοι που δεν λένε τίποτα είναι οι πιο ένοχοι. Όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, είπε κάποτε: «Αυτή η γενιά θα ντρέπεται όχι για τις διαβολικές πράξεις των ασεβών, αλλά για τη σιωπή των καλών ανθρώπων».

Και αυτοί οι καλοί άνθρωποι είναι σιωπηλοί … η σιωπή τους εκκωφαντική. 


thefreeonline
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια