Προσφατα
.

21.5.16

Η Πολωνία διώκει τους κομμουνιστές

Όποιος τολμήσει να μιλήσει σε δημόσιο χώρο περί κομμουνισμού στην Πολωνία τον περιμένουν της φυλακής τα σίδερα. Το κράτος-μέλος της Ε.Ε παίζοντας τον ρόλο του "εθνικιστικού"-"αντιευρωπαϊκού" κάνει την δουλειά του πολύ καλά αφού μεταξύ μιας ευρωναζιστικής Ε.Ε με δήθεν ελευθερία και μιας ευρωναζιστικής Ε.Ε με απροκάλυπτο ναζισμό η πλάστιγγα θα γύρει προς την πρώτη. 

Μετά την Ουγγαρία, την Μολδαβία και την έτοιμη για ένταξη στην Ε.Ε, Ουκρανία, ακόμη ένα κράτος απαγορεύει τον κομουνισμό ως ολοκληρωτικό καθεστώς άσχετα αν οι κυβερνήσεις των ανωτέρω χωρών είναι καθαρόαιμα παιδιά  του ναζισμού.

Ο συντηρητικός πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα (Andrzej Duda) υπέγραψε χθες έναν νόμο, με τον οποίο απαγορεύεται κάθε αναφορά σε δρόμους, δημόσια κτίρια και χώρους, που διαδίδει «τον κομμουνισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς».

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου, οι ονομασίες σε κτίρια, δρόμους, οδούς, πλατείες, γέφυρες «δεν μπορούν να τιμούν ανθρώπους, οργανώσεις, γεγονότα και ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό ή οποιαδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς, είτε προάγουν το καθεστώς με άλλους τρόπους».

Παράλληλα, απαγορεύονται οι αναφορές στο καθεστώς που επιβλήθηκε στην Πολωνία κατά το διάστημα 1944-1989, όταν η χώρα ήταν μέλος της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.

Ο νόμος δίνει στις τοπικές αρχές προθεσμία ενός έτους να αφαιρέσουν όλα τα σύμβολα που τιμούν «το απολυταρχικό και μη κυρίαρχο καθεστώς» από τους δημόσιους χώρους. 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην περίπτωση μη έγκαιρης συμμόρφωσης με τις νέες διατάξεις, η κυβέρνηση θα επιβάλει μια νέα προσωρινή ονομασία για να αντικαταστήσει εκείνη που χαρακτηρίζει ανεπιθύμητη. 

Σύμφωνα με τους συντάκτες του νόμου, περίπου 1.200 έως 1.400 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την Πολωνία θα αλλάξουν ονομασία.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια