Προσφατα
.

29.2.16

Η σαρκαστική απάντηση του EZLN προς το Ομοσπονδιακό Μεξικανικό Δικαστήριο

 
Ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός των Ζαπατίστας δίνει στο Ομοσπονδιακό Μεξικανικό Δικαστήριο και στην κυβέρνηση του Μεξικού, την απάντηση που τους αξίζει, μετά την ανακοίνωσή τους, ότι ο Υποδιοικητής Μάρκος είναι πλέον μετά από 20 χρόνια ελεύθερος κατηγοριών: 
Γιατί δεν λήγετε/δεν συνταγογραφείτε* στους εαυτούς σας αυτό : 
Ζαπατιστικός Στρατός για την Εθνική Απελευθέρωση (ΕΖLN) Μεξικό Προς το Ομοσπονδιακό Δικαστικό Συμβούλιο του Μεξικού: 
Όλο τον καιρό οι μόνοι τρομοκράτες ήταν αυτοί που για περισσότερα από 80 χρόνια κυβερνούν τόσο απαράδεκτα αυτή τη χώρα. Είστε απλά ο νεροχύτης, όπου οι γενοκτονίες πάνε για να πλύνουν τα χέρια τους, και όλοι μαζί έχετε μετατρέψει το δικαστικό σύστημα σ’ένα κακοφτιαγμένο και βουλωμένο αποχωρητήριο, την εθνική σημαία σε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο ρολό χαρτί τουαλέτας και την εθνική ασπίδα σε ένα λογότυπο κακοχώνευτου fast food. Όλα τα άλλα είναι καθαρό θέατρο, προκειμένου να φανεί πως υπάρχει η δικαιοσύνη, ενώ υπάρχει μόνο ατιμωρησία και ξεδιαντροπιά, ένα θέατρο ώστε να προσποιηθείτε την ύπαρξη μιας “θεσμικής κυβέρνησης”, ενώ δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από στέρηση και καταστολή. 
Έτσι, συνταγογραφήστε στον εαυτό σας το εξής: 
Στην πρώτη φωτογραφία υπογράφει ο υποδιοικητής Μάρκος με τα εξής λόγια : «Από τα 6 πόδια κάτω από τη γη. (2 μέτρα κάτω από τη γη όπως θα λέγαμε στα ελληνικά) Ο νεκρός και οδυνηρά χαμένος (χα!) SupMarcos Στη δεύτερη φωτογραφία γράφει : «Γιατί τόση σοβαρότητα; 
Προσυπογράφω εδώ (δεν συνταγογραφώ oύτε λήγω):» SupGaleano Εγκεκριμένο από τον Γενικό Διοικητή του EZLN Εξεγερμένο Moisés Μεξικό Φεβρουάριος 2016 

Υ.Γ. Έτσι, αυτό σημαίνει ότι ο Tampiqueño** είναι πλέον ελεύθερος να αφήσει την κοινότητα και να πάει για μερικά γεμιστά καβούρια; Θα πρέπει βέβαια να πληρώσει την λυπητερή (τον λογαριασμό) αλλιώς ξεχάστε το. Είναι ελεύθερος δηλαδή τώρα να κάνει, ό,τι οποιοσδήπότε άλλος Μεξικανός μπορεί να κάνει; Δηλαδή, είναι ελεύθερος τώρα να τον εκμεταλεύονται, να εμπαίζεται, να εξαπατάται, να ταπεινώνεται, να τον αντιμετωπίζουν με ασέβεια, να τον κατασκοπεύουν, να τον εκβιάζουν, να απαγάγεται, να δολοφονείται, να εξαφανίζεται και να υπομένει όλες αυτές τις προσβολές προς τη νοημοσύνη του, από αυτούς που λένε ότι κυβερνούν αυτή τη χώρα; Θέλω να πω….ρωτάω, γιατί αυτό είναι το μόνο πράγμα που τα «όργανα» εγγυώνται σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας, που δεν ανήκει στους πάνω. 

* Αυτό το ανακοινωθέν είναι μια απάντηση από τον EZLN στην πρόσφατη δήλωση του Ομοσπονδιακού Δικαστικού Συμβουλίου του Μεξικού, που κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι το ένταλμα σύλληψης του (τότε) Εξεγερμένου Marcos, για τις ενέργειες που ακολούθησαν την εξέγερση της 1ης Ιανουαρίου 1994, έχει λήξει (“se prescribe” στα ισπανικά), εξαιτίας του γεγονότος ότι τα 20 χρόνια υπερβαίνουν το καταστατικό των περιορισμών σχετικά με τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται. (Οι κατηγορίες ήταν τρομοκρατία, στάση, ανταρσία, εξέγερση και συνωμοσία). Ο EZLN εδώ παίζει με τη διπλή έννοια του «prescribirse» (που σημαίνει “λήγει” αλλά και “συνταγογραφεί” ). Το μεξικανικό δικαστήριο αναφέρει πώς το ένταλμα σύλληψης του Μάρκος έχει λήξει / “se prescribe” και ο EZLN απαντά «γιατί δεν autoprescribirse»/ συνταγογραφείτε στον εαυτό σας …. αυτό.» 

** «El Tampiqueño» είναι το όνομα που δόθηκε από τον EZLN στο πρόσωπο που η μεξικανική κυβέρνηση υποστήριζε το 1995 ότι ήταν ο άνθρωπος πίσω από τον ΕξεγερμένοΜάρκος. 

μετάφραση, επιμέλεια Σύλβια Βαρνάβα. 


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια