Προσφατα
.

7.2.16

Η Γερμανία εξάγει ναζισμό

Το ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας ανοίγει "καταστήματα" σε όλη την Ευρώπη-Σοβαρά επεισόδια στην Ιρλανδία σε αντιϊσλμαμική πορεία.
Αψιμαχίες ξέσπασαν ανάμεσα σε μέλη του αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA, αντιδιαδηλωτές και αστυνομικούς στο Δουβλίνο, την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, όπου μέλη του κινήματος «Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης» έκαναν πορεία, μετέδωσαν ιρλανδικά ΜΜΕ. 

Το PEGIDA, το οποίο ιδρύθηκε στη Γερμανία, διοργάνωσε διαδηλώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Μετά την πορεία στο Δουβλίνο, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ιρλανδικού παραρτήματός του.

Σύμφωνα με τη δημόσια ιρλανδική ραδιοτηλεόραση RTÉ, αντιδιαδηλωτές καταδίωξαν πρόσωπα που πίστευαν ότι ήταν μέλη του κινήματος αυτού. Ξέσπασαν επεισόδια όταν επενέβη η αστυνομία. Το RTÉ μετέδωσε πως ένας εικονολήπτης του τραυματίστηκε στα επεισόδια. 

Το PEGIDA άρχισε να πραγματοποιεί διαδηλώσεις στη Δρέσδη τον Οκτώβριο του 2014. Αρχικά προσέλκυε μερικούς εκατοντάδες, αργότερα όμως στις κινητοποιήσεις του συμμετείχαν χιλιάδες και ακόμη και δεκάδες χιλιάδες σε κάποιες από αυτές.

Το κίνημα της άκρας δεξιάς κερδίζει έδαφος σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν μέσω των αντιμεταναστευτικών διαθέσεων καθώς η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση προσφύγων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια