Προσφατα
.

8.2.16

Κατέστρεφαν με χλωρίνη τρόφιμα για να μην τα πάρουν άστεγοι

Όχι μόνο τα ληγμένα αλλά και τρόφιμα που δεν απέφεραν τις ανάλογες πωλήσεις κατέστρεφαν οι αλυσίδες S/M στην Γαλλία. Έτσι ανάγκασαν την κυβέρνηση να νομοθετήσει για τις ενέργειες αυτές. 
Η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα που απαγόρευσε την καταστροφή ή το πέταμα των τροφίμων που δεν πωλούνται στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι τράπεζες τροφίμων που απευθύνονται σε άστεγους και οικονομικά αδύνατους. 
Νόμος που πέρασε η γαλλική Γερουσία την Τετάρτη απαγορεύει στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ να καταστρέφουν ή πετούν στα σκουπίδια τρόφιμα που δεν έχουν λήξει, αλλά έχουν μικρές πωλήσεις και γι' αυτό το λόγο απομακρύνονται από τα ράφια. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν καταγραφεί περιστατικά όπου μεγάλες εταιρείες έλουζαν συσκευασίες τροφίμων με χλωρίνη, ώστε να μην καταναλωθούν από άστεγους, παρόλο που τα προϊόντα δεν ήταν χαλασμένα. 
Τον συγκεκριμένο νόμο είχε προτείνει πρώτος ο πρώην Υπουργός Βιομηχανίας Τροφίμων, Guillaume Garot, και θα αφορά μόνο σε σούπερ-μάρκετ που είναι 400 τετραγωνικά μέτρα ή μεγαλύτερα. 
Σύμφωνα με τον Guardian, οι ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ θα πρέπει να συνάπτουν συμβόλαια δωρεάς με τράπεζες τροφίμων και άλλες Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και όσοι παραβιάσουν την νομοθεσία θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα έως και 75.000 ευρώ ή δύο χρόνια φυλάκιση. 
«Καθώς τα σούπερ-μάρκετ θα αναγκάζονται να συνάπτουν συμφωνίες δωρεάς με φιλανθρωπίες, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα και την ποικιλία των γευμάτων που παρέχουμε», δήλωσε ο Jacques Bailet, επικεφαλής της τράπεζας τροφίμων Banques Alimentaires.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια