Προσφατα
.

23.1.16

STOP στην εγκυμοσύνη μέχρι το 2018

Ο ιός Ζίκα χτυπά στην Λατινική Αμερική και συστήνουν στις γυναίκες να αποφεύγουν τις εγκυμοσύνες μέχρι το 2018. 
Mετά την Κολομβία και το Ελ Σαλβαδόρ συνέστησε στις γυναίκες να αποφύγουν τις εγκυμοσύνες, τουλάχιστον μέχρι το 2018, λόγω του ιού Ζίκα. 
Την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του Ελ Σαλβαδόρ Εδουάρδο Εσπινόζα, ανέφερε ότι 5.397 κρούσματα του ιού Ζήκα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του 2015 και έως και σήμερα. «Θα ήθελα να προτείνω σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία να λαμβάνουν μέτρα και να αποφύγουν να εγκυμονήσουν φέτος και του χρόνου», συνέστησε. 
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στο Ελ Σαλβαδόρ, 96 έγκυες γυναίκες πιθανολογείται ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό Ζίκα. Μέχρι στιγμής, όμως, κανένα μωρό δεν έχει γεννηθεί με μικροκεφαλία. 
Στην Κολομβία, η οποία είναι η χώρα με το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων μετά τη Βραζιλία, επίσης η κυβέρνηση συνέστησε τις γυναίκες να αποφύγουν να μείνουν έγκυες για τους επόμενους οκτώ μήνες τουλάχιστον. Εν τω μεταξύ, στη Βραζιλία, ο αριθμός των βρεφών που γεννήθηκαν από τον Οκτώβριο έως σήμερα και υπάρχουν υποψίες ότι πάσχουν από μικροκεφαλία ανέρχεται σε 4.000. 
Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται από το κουνούπι Aedes aegypti, το οποίο, είναι γνωστό για τη μεταφορά του δάγκειου, κίτρινου πυρετού και του ιού Chikungunya. 
Οι επιστήμονες μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουροι γιατί ο ιός, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αφρική το 1947, αλλά ήταν άγνωστος στην Αμερική μέχρι πέρυσι, εξαπλώνεται τόσο γρήγορα στη Βραζιλία και τις γειτονικές της χώρες.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια