Προσφατα
.

29.12.15

Run, Lemmy, run

Στα 70 του αποφάσισε να πεθάνει με τον ανατρεπτικό τρόπο που μόνο ο Lemmy θα μπορούσε να κάνει. Πέθανε παίζοντας το αγαπημένο του βιντεοπαιχνίδι δύο ημέρες μετά αφότου έμαθε ότι πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου και τέσσερις ημέρες μετά τα γενέθλια του.
Ο Άγγλος, Ίαν Φρέιζερ Κίλμιστερ, που πήρε το παρατσούκλι Lemmy στο σχολείο από το "lend me" (δάνεισέ μου) το  οποίο χρησιμοποιούσε για να ζητάει δανεικά χρήματα κατάφερε να γυρίσει τα δανεικά με το παραπάνω αφήνοντας πίσω μια τεράστια κληρονομιά στην μουσική και στις επόμενες γενιές.
Κατηγορήθηκε για ναζιστής λόγω των επιβλητικών ρούχων και συμβόλων που φορούσε τα οποία παρέπεμπαν στο ντύσιμο των SS, για φαλλοκράτης, για ρατσιστής λόγω των συμβόλων του αμερικανικού Νότου που χρησιμοποιούσε στις απίστευτες εμφανίσεις του και για πολλά άλλα τα οποία απλά του έφτιαχναν την διάθεση. Ήταν ένα από τα "κακά παιδιά" της ροκ μουσικής και δεν το έκρυψε ποτέ.
Ήξερε να κάνει την διαφορά τόσο με την σκηνική του παρουσία όσο και με την βραχνή φωνή του. Υπηρέτησε το ροκ εν ρολ αν και οι "θεωρητικοί" της μουσικής κατέτασσαν την μουσική των συγκροτημάτων Hawkwind και Motorhead, στα οποία ο Lemmy συμμετείχε ως μπασίστας και τραγουδιστής,  ως heavy metal.
Οι Motorhead λακωνικά έγραψαν στην σελίδα τους στο facebook: 
«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τη λύπη μας. Θα πούμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες, αλλά για τώρα, παρακαλούμε, παίξτε Motorhead δυνατά, παίξτε Hawkwind δυνατά, παίξτε τη μουσική του Lemmy ΔΥΝΑΤΑ. Πιείτε ένα ή δύο ποτά". 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια