Προσφατα
.

1.12.15

Ο χάρτης του θανάτου

Την δυνατότητα να δουν πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν από υπερβολική χρήση ναρκωτικών δίνει ένας χάρτης ο οποίος έχει δημιουργηθεί προκειμένου να δείξει την έκταση του εθισμού παγκοσμίως. 
Ο χάρτης ο οποίος βασίστηκε, όπως μεταδίδει η Daily Mail σε στοιχεία από το Γραφείο για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών στις ΗΠΑ, δείχνει τους διαφορετικούς τρόπους που κάθε χώρα μαστίζεται από το πρόβλημα. 
Όπως μπορεί να δει κανείς το μεγαλύτερο ποσοστό θεραπείας για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά τα συναντά κανείς σε χώρες όπως το Ιράν και η Νέα Ζηλανδία. Οι δύο χώρες αυτές είναι μάλιστα πρωταθλήτριες στην κατανάλωση των ναρκωτικών. 
Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό των ναρκωτικών τα οποία και χρησιμοποιούνται είναι σύμφωνα το χάρτη τα οπιούχα. Μεταξύ αυτών η ηρωίνη, το όπιο αλλά και τα φαρμακευτικά οπιοειδή. Ο χάρτης περιλαμβάνει ναρκωτικά όπως κάνναβη, κοκαΐνη, ηρεμιστικά, βαρβιτουρικά κτλ. 
Περιλαμβάνει ακόμη και παραισθησιογόνα, όπως για παράδειγμα το LSD, η αμφεταμίνη, οι διαλύτες, η έκσταση κτλ. Σε ότι αφορά την κάνναβη και την χρήση της πρώτη έρχεται η Ισλανδία και ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία, η Νιγηρία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ισπανία. Σε ότι αφορά την κοκαΐνη πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Σκωτία και ακολουθούν η Ισπανία, οι ΗΠΑ, η Αγγλία και η Ουαλία, η Αυστραλία, η Ουρουγάη, η Μάλυα, η Βραζιλία και η Ιρλανδία. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια