Προσφατα
.

10.11.15

Ήταν όλοι τους ΝΑΖΙ

Έρευνα του γερμανικού Κέντρου Σύγχρονης Ιστορίας (ZZF) που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Βερολίνο αποκάλυψε ότι την περίοδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα περισσότερα ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας ήταν πρώην μέλη του Εθνικοσοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος. 
Επί 11 μήνες, ιστορικοί μελετούσαν τα προσωπικά στοιχεία του προσωπικού του Υπουργείου Εσωτερικών της Δυτικής Γερμανίας, καθώς και εκείνο της Ανατολικής Γερμανίας, από την περίοδο 1949 έως 1970. 
Σύμφωνα με το Διευθυντή της ZZF, Frank Bösch, η πλειοψηφία των εργαζομένων στην Δυτική Γερμανία την περίοδο 1956 και 1961 ήταν πρώην Ναζί, ενώ το ποσοστό ακόμα και στην Ανατολική Γερμανία άγγιζε το 14%. 
Όπως αναφέρει η DW, οι ερευνητές εξηγούν πως την μεταπολεμική περίοδο οι περισσότεροι Γερμανοί ήταν ανειδίκευτοι εργάτες και, δεδομένου ότι τότε η εκπαίδευση στον χώρο εργασίας ήταν σπάνια, όσοι εργάζονταν στον τομέα της διοίκησης κατά την διάρκεια του πολέμου παρέμειναν στις θέσεις τους. 
Επίσης, πολλά μέλη του συγκεκριμένου κόμματος είτε είπαν ψέμματα για το παρελθόν τους, είτε χρησιμοποίησαν το ευρύ δίκτυο των Ναζί προς όφελός τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα θα συνεχιστεί προκειμένου να βγουν και άλλα στοιχεία για την εξουσία των Ναζί κατά την μεταπολεμική περίοδο στην επιφάνεια. 
Για πολλές δεκαετίες το Υπουργείο Εσωτερικών αρνούνταν να αποκαλύψει στοιχεία για το παρελθόν του, λέγοντας πως δεν υπάρχει κάτι το αξιοσημείωτο στην ιστορία του. Το αίτημα των ερευνητών τελικά εγκρίθηκε το 2005.
« PREV
NEXT »

2 σχόλια

Εις ώτα Ακουόντων είπε...

Χαίρετε.
..το πρόβλημα δεν είναι τι ήταν τότε... Το κακό και απαιχθές είναι ότι ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙ. Και πολύ απλά αποδεικνύεται τούτο από τον τρόπο που χειρίζεται επισήμως η Γερμανία τα "πράγματα", αλλά το χειρότερο... από την αποδοχή αυτών των χειρισμών, από το σύνολο του γερμανικού λαού. Μήπως κάνουμε λάθος;....

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ένα πρόβλημα προπαγάνδας διάχυτο αυτή την εποχή...Οταν φερειπείν ξεχωρίζει κανείς τους γερμανούς ως ναζί από τους αγγλοαμερικάνους. Ειδικά, ψάξε να βρεις γιατί, είναι πιό έντονο το πρόβλημα στην αριστερά, με το Πασόκ κλπ