Προσφατα
.

7.11.15

Ο καλύτερος πελάτης είναι ο μετανάστης

Ξεμένουν από κρεβάτια καταστήματα της ΙΚΕΑ σε Σουηδία και Γερμανία.
Με τον ρυθμό που πουλάνε φτηνά έπιπλα στο νέο αγοραστικό τους κοινό που είναι μετανάστες και πρόσφυγες δεν θα μείνει δάσος  όρθιο στην Ευρώπη. Ήδη δύο ιδιωτικά δάση που αγόρασε η ΙΚΕΑ σε Ρωσία και Ρουμανία τελειώνουν την πρώτη ύλη τους. 

Ορισμένα καταστήματα της αλυσίδας IΚΕΑ στη Γερμανία και τη Σουηδία αντιμετωπίζουν έλλειψη κρεβατιών και στρωμάτων, γεγονός που οφείλεται στη μεγάλη ζήτηση λόγω της άφιξης χιλιάδων μεταναστών στις χώρες αυτές, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

"Υπάρχει έλλειψη σε πολλά καταστήματα στη Γερμανία και τη Σουηδία, λόγω της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη" ανέφερε μια εκπρόσωπος του ομίλου, η Γιόζεφιν Τόρελ. "Σε φυσιολογικές συνθήκες, κατά περιόδους παρουσιάζονται ελλείψεις, αλλά δεν είναι κάτι το τραγικό. Απλώς, τώρα είναι πιο έντονο το φαινόμενο", εξήγησε.

Η ΙΚΕΑ δεν διευκρίνισε πόσα καταστήματα έχουν μείνει χωρίς διαθέσιμο εμπόρευμα. "Προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με τους προμηθευτές μας για να επιταχύνουμε τις παραδόσεις", εξήγησε μια άλλη εκπρόσωπος του ομίλου, η Ντανιέλα Ρόγκοσιτς.

Η Γερμανία και η Σουηδία είναι οι δύο χώρες που προτιμούν οι πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη, σε σημείο που η Στοκχόλμη ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν είναι πλέον σε θέση να διασφαλίσει τη στέγαση όλων. Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά για το ΙΚΕΑ παγκοσμίως, μπροστά από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια