Προσφατα
.

12.11.15

Πιάσαμε πάτο, Γρηγόρη

του Γιάννη Λαζάρου
Το είδαμε κι αυτό. Η πρώτη ρατσιστική απεργία είναι ιστορικό γεγονός. Στην Ελλάδα των 3 εκατομμυρίων ανέργων κατέβηκαν στον δρόμο διατεταγμένα και συντεταγμένα οι έχοντες μεροκάματο. Μάλιστα η πλειοψηφία αυτών έχουν σίγουρο μεροκάματο. Δημοσιοϋπαλληλικό.
Κι ενώ τα πανό σέρνονταν στο οδόστρωμα και οι ντουντούκες παραμόρφωναν τον "δίκαιο αγώνα" οι άνεργοι της Ελλάδας κατάλαβαν ότι πρέπει να γίνει μια συντεχνία ανέργων, ένα σωματείο που θα πρέπει με πληρωμένο παράβολο να καταθέσει την αίτηση σε αρμόδια δικαστική υπηρεσία για να κατοχυρωθεί ως νόμιμο όργανο αγώνα παίρνοντας άδεια να κατεβαίνει στους δρόμους έχοντας πρώτα κλείσει ραντεβού με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Να έχει μία έδρα και ένα γραφείο οπού εκεί η συντονιστική ομάδα θα συζητάει επί πληρωμή για το πώς θα γραφτούν τα αιτήματα και αφού θα συζητάει 11 μήνες περί ανέμων και υδάτων μετά θα  αποφασίζει  πού και το πότε θα εκφράσουν την οργή. Για 3 εκατομμύρια Έλληνες το αύριο τελείωσε για αυτούς χθες και το σήμερα είναι παράταση του χθες, για τους υπόλοιπους το ξεκόλλημα του κώλου από τον καναπέ είναι δείγμα αντίστασης. 
Η ξεφτίλα των βελούδινων διαδηλώσεων νομίζαμε ότι έχει κι έναν φραγμό αλλά μετά και την απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015 κατανοεί και ο πιο αγαθός ότι η αποσάθρωση της πολιτικής τάξης είναι αλληλένδετη με την αποσάθρωση των "αγωνιστικών" κινημάτων. Κίνημα που φέρει ταυτότητα κομματική είναι κίνημα-πυροσβεστήρας. Είναι κίνημα-τσοπανόσκυλο που φυλάει τα πρόβατα στο μαντρί και τα βγάζει βόλτα δίνοντάς τους την πορεία για το που θα βοσκήσουν αγωνιστικό χορτάρι αφήνοντας ήσυχο τον τσοπάνη να κάνει τα παζάρια του με τους χασάπηδες.
Έλληνας απεργός να περνάει ντυμένος με τα καλά του δίπλα από αστέγους και να μην γυρνά το κεφάλι; Έλληνας απεργός να γνωρίζει ότι διοικήσεις εργοστασίων έχουν απειλήσει με απόλυση όσους συμμετέχουν σε απεργία και αυτός να κοιτά το δικό του μπλοκ και αν η κάμερα θα τον πάρει με την γροθιά όρθια ή με έκφραση οργισμένου;
Κοινώς, μια απεργιακή κινητοποίηση ντροπής. Αυτοί οι αξιοπρεπείς άνθρωποι που θέλουν ήσυχες διαδηλώσεις με ώρα έναρξης και ώρα λήξης μεταφέροντας το δημοσιοϋπαλληλικό τους πρόγραμμα στους δρόμους. Στις 11 ξεκινάμε, στη 1 το λήγουμε και στις 2 είμαστε στην καφετέρια παραγγέλλοντας καφέ (5 ευρώ συν μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό)  από έναν σερβιτόρο που δεν είχε δικαίωμα να κατέβει στην απεργία για τα 350 ευρώ μαύρα που παίρνει το μήνα. Σα δε ντρέπεται ο απεργοσπάστης!
Όσοι δεν βρίσκουν τον εαυτό τους μέσα σε αυτή την αφήγηση θα πρέπει να απαντήσουν στους εαυτούς τους τι διάολο θέλουν και κατεβαίνουν σε απεργία την ίδια ημέρα με αυτούς.
Όσοι νομίζουν ότι είναι αλλιώς και όχι έτσι θα πρέπει να ρωτήσουν τον εαυτό τους αν ένιωσαν καλά που μπροστάρισσα στο μπλοκ τους ήταν η υπουργός Βαλαβάνη που πριν 7 μήνες απειλούσε από το βήμα της Βουλής ότι θα πάρει σπίτια με μάγκικο ύφος και ότι όποιος δεν τηρήσει τους νόμους του Μνημονίου 1 και 2, που απαιτούσαν κατάσχεση για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία θα πάθουν ό,τι τους αξίζει. Η Νάντια κρατά το πανό και πίσω τα πλήθη κορδώνονται ότι επαναστατούν.
Όσοι δεν είναι από αυτούς θα πρέπει να απαντήσουν πώς τολμούν να μην σφαλιαρίζουν συνδικαλιστές του Σύριζα που έχοντας χρόνια κάνει τις διαδηλώσεις καριέρα, αποφάσισαν να τελειώσουν το θέμα των απεργιών διαχωρίζοντας το βρωμοκόμμα τους από την βρωμοκυβέρνηση που εξέλεξαν και στηρίζουν με πάθος και μανία. Φοβήθηκαν μη τούς πουν ακροδεξιούς αν σφαλιαρίσουν τον προδότη; Ε, δεν έγινε τυχαία το σόου Κουμουτσάκου. Όποιος ασκεί ακόμα και δίκαιη βία σε προδότη έχει "φασίζουσα συμπεριφορά", όπως τόνισε και η κυβερνητική εκπρόσωπος. Μόνο οι βελούδινες επαναστάσεις έχουν δικαίωμα λόγου. Να βάλουμε κόφτη στην οργή όταν ομιλούν και πράττουν τα απάνθρωπα οι ψηφισμένοι και οι ψηφοφόροι τους. Μην σπάσουμε κανένα νύχι και μην μάς πάρει ο αέρας το μαλλί κομμωτηρίου.
Είναι γελοίο να περιφρουρείς την διαδήλωση από πληρωμένους "αντιεξουσιαστές" και να είσαι έτοιμος να σπρωχτείς με τα ΜΑΤ όταν έχεις αγκαζέ τον πληρωμένο ψηφοφόρο εξουσιαστή ο οποίος σε καθοδηγεί πώς να φωνάζεις το σύνθημα του αγώνα και το πανό να μην κρατιέται ψηλά γιατί με πλαδαρό από το καθισιό μπρατσάκι πώς να κρατήσεις το πανό στο ύψος που του πρέπει; Χαμηλά το πανό όπως και η αξιοπρέπεια. Να σέρνεται στο οδόστρωμα όπως και οι γλώσσες τους για ένα σίγουρο μισθό.
Οι λύκοι και τα τσοπανόσκυλα τα βρήκαν μια χαρά και τα πρόβατα συνειδητά πια κάνουν την πορεία τους γιατί στην πλατεία Συντάγματος έχει καλό χορτάρι. Φυλάσσετε δε από όργανα της τάξης και από συνδικαλιστικά όργανα των κομμάτων. Τέτοια περιφρούρηση δεν υπάρχει στον κόσμο όλο. Περιφρουρημένη περιφρούρηση του περιφρουρημένου συστήματος.
Μόνο που στοχευμένα ήταν άστοχη αυτή η απεργία διότι οι εκπρόσωποι των δανειστών σάς κοιτούσαν με κιάλια από την σουίτα ξενοδοχείου των Αθηνών που είναι αραχτοί γελώντας με τα χάλια σας και αποδεικνύοντας σας ότι σας γράφουν στα @ρχ@@ τους αφού έφτασαν στην Αθήνα παραμονή της απεργίας που είχε κανονιστεί ένα μήνα πριν. Οι απεργοί έκαναν σουλάτσο και οι τροϊκανοί μετρούσαν στα πόσα κατασχεθέντα σπίτια Ελλήνων παίρνουν διπλό μπόνους και στις πόσες απλήρωτες δόσεις σου βγάζουν στο σφυρί την ίδια σου την ζωή.
Μια κατάπτυστη τακτική συντεχνιών που σκοπό έχει να σηκώσει τον Έλληνα από τον υπό κατάσχεση καναπέ του για το μεροκάματο των κομματοθρεμμένων συνδικαλιστών που στηρίζουν τα κόμματα της Βουλής και τα εξωκοινοβουλευτικά υποκομματίδιά τους με χοντρό παρά. Σε λίγο οι απεργίες θα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Μπορεί να κάνεις και επιδοτούμενα προγράμματα 5μηνης απεργιακής απασχόλησης ή να πάρεις δάνειο από την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Σταθάκη για επιχείρηση πρόσληψης ωρομισθίων απεργών.
Όποιος δεν βλέπει τον εαυτό του στην παραπάνω αφήγηση να μάς πει τι δουλειά έχει ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με τον οφειλέτη ηλεκτρικού ρεύματος στην ίδια πορεία. Να συζητήσουν για το πότε ο συνδικαλιστής θα του κόψει το ρεύμα για να παίρνει ο Γενοπιτζής το κρουασάν και τον καφέ του καθημερινώς αντί 6 ευρώ που κατοχύρωσε λεκτικώς ο υπουργός διαδηλωτής Λαφαζάνης; 
Αλήθεια με 6 ευρώ πόσες κιλοβατόρες σου αναλογούν;  Σίγουρα φτάνουν να ζεστάνεις στο φούρνο τα αποφάγια της βουλευτίνας Σταματάκη και να δεις στα τσοντοκάναλα  να κάνουν θέμα το ότι έχουν δικαίωμα βίας οι "πολιτικοί" κρατούμενοι αλλά κανένα δικαίωμα λόγου και δίκαιης βίας δεν έχουν οι ελεύθεροι πολιορκημένοι.-
« PREV
NEXT »

4 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτικό το άρθρο σας, κ, Λαζάρου!!
Όπως πάντα!!

Ανώνυμος είπε...

Το σεξ και η απεργία θέλουν διάρκεια.

Ανώνυμος είπε...

Όταν απωλέσεις την ταξική σου συνείδηση, αυτά και άλλα χειρότερα κωμικοτραγικά θα συμβαίνουν.
Γιατί, πέρα από τις ψευδαισθήσεις , που μπορεί να έχουν χωρέσει σε κενούς εγκεφάλους, είναι δυνατόν όλοι στην Ελλάδα κατά τις 3 τελευταίες δεκαετίες να έχουμε γίνει εφοπλιστές και τραπεζίτες ;
Μεταξύ άλλων, σε αυτή την χώρα έχουμε χάσει και ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΚΑΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

Heutiges Komprimiertes Thema: Wir reden Tachilles ! (Tachilles, ist ein dt. Begriff wenn jemand sauber, offen, klar und ohne Angst redet, kommt von dem Dialog zwischen Achilleus und Agamemnon)Bei unsere heutige Thematik wird uns eine große Hilfe sein, die "kommunizierende Gefäße" von einen Alten Hellenische Wissenschaftler den Archimedes oder Pythagoras oder so, das kann uns besser die heutige Regierende Lakaien von Hellas sagen !

Wenn wir Wissenschaftspolitisch denken, werden wir Automatisch erkennen wo das Problem ist, das vor allem erwarten Wir Auch von Fr. Dr. re.nat. Physiker Merkel !

Reden wir also Tachilles !

Wenn wir die Zeitfenster gebrauchen als Axiomen der Mengenlehre von Aristoteles, sehen wir eindeutig:

I. Die sogenannte "Wirtschaftskrise" in Europa verläuft parallel mit denm "Arabische Frühling" !


II. Die sogenannte "Wirtschaftskrise" in Europa fängt mit der Initialzündung namens "Lehman Bruders", gleichzeitig (plus minus paar ..Wochen) fängt der sogenannte "Arabische Frühling" !


III. Der Erste Angriff diese "Wirtschaftskrise" in Europa, bekam Deutschland (B.R.D.), wir erinnern: Hypo Real Estate, Bayerische Landesbank, West Landesbank usw. Insgesamt mußte die Deutsche Wirtschaft, also der Deutsche Steuerzahler, ca 170 Milliarden abfangen ! Das war der Erste Wirtschafts Angriffskrieg des US-Dollars gegen die E.U. Diese Angriff wurde "erfolgreich" Abgewährt !


IV. Nach Punkt III. kommt im Plan die Berühmte sogenannte "Hellenische Schuldenberg", erzeugt innerhalb eines nachts von den Amerikaner Jeffry (ff=fuck face A. Papandreou, gleichzeitig bringt Er den I.W.F. (USA "Organisation") in der Euro Zone ! Vergessen Wir nicht das der "Arabische Frühling" der Parallel läuft !


V. Nach Internationale Recht laut Zwischenstaatliche Verträge (UDSSR/Russland-SYRIEN), tritt in der Bühne Russland ! (UDSSR/Russland hatte mit z.B. Lybien, Tunesien, Irak KEINE Zwischenstaatliche Verträge u.a. Militär Hilfe !)


VI. Nach Punkt IV. fängt wie ein Wunder das die Flüchtlinge ganz Europa zu "Überfluten", mit konkreten Ziele Deutschland ! Warum Eigentlich ? Was Wiesen die US Regierende Lakaien in Athen ? übrigens, seit der 50 Jahren regieren Amerikanische Lakaien in Hellas (z.B. siehe US Militärjunta 1967/1974) , vorher waren Es Englische Lakaien ! Wer steht Politisch hinter diese Refugges Steuerung nach Europa und vor allem nach Deutschland ?


VII. Alle Zeichen deutet Fr. Dr. re.nat Physikerin Merkel, Fr. Kanzlerin, das eine "Neue" Versailler Vertrag kommt für B.R.D., durch die "Flüchtlinge" (nebenbei gesagt unter den Flüchtlingen befinden sich mehrere tausend, zweistellige bereich, Söldner/Mörder/Islamisten) ! Warum geben die Verfasser der Versailler Vertrages von 1919, Gesellschaftspolitische Nahrung den Ultra Rechten und Nazis von heute ? Fr. Kanzlerin, keine Gesellschaft kann so etwas hinnehmen, das ist unwissenschaftlich und unnatürlich und somit gegen das Deutsche Volk und Gesellschaft gerichtet !
Fr. Dr. re.nat. Merkel, Sie, Wir müssen handeln, nicht "Merkeln" !
p.s. Wo wahren die Kirchen in Europa, der Vatikan, der Nächste Liebe, als der "Arabische Frühling", sämtlichen Christlichen Kirchen in Libyen, Irak und Syrien abfackelten ? Wo wahren die Kirchen in Europa, als die Christen durch den "Arabische Frühling" Massakriert wurden ? Wo wahrt Ihr ? Wo war Ihre Nächste Liebe ? Ihr Heuchler, Ihr Pharisäer !


p.s. An die S.P.D. kann man keinen Politische Vertrauen haben, die machen die gleiche Fehler immer ! So ist halt die Sozialdemokraten, Opportunisten, seit eh und je !
Die "Grünen" wahren und sind keine Alternative, weil die sind das 5 Rad im System, wie F.J.Strauß Mitte der 70 Jahre sagte, außerdem die haben Elitäres Esoterisches faschistoiden Gedankengut.