Προσφατα
.

30.10.15

Η Αμερική στέλνει στρατό ξηράς στην Συρία

Οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ θα συνδράμουν τον αντικυβερνητικό στρατό της Συρίας.
Χερσαίες δυνάμεις στέλνουν οι ΗΠΑ στην Συρία στον πλευρό των αντικυβερνητικών. Ο κοινός στόχος σύμφωνα με πηγές του Κογκρέσου δεν είναι ο εθνικός στρατός της Συρίας αλλά οι τζιχαντιστές.

Το πρακτορείο Reuteurs που έβγαλε την είδηση αναφέρει ότι ένας μικρός αριθμός στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων θα σταλούν στη Συρία προκειμένου να συνεργαστούν με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στον αγώνα τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με μία πηγή, που μίλησε ανώνυμα στο Reuters, ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που θα αποσταλούν στη Συρία θα είναι πολύ μικρός (30-40 άτομα), ενώ ο ρόλος που αναμένεται να διαδραματίσουν θα είναι καθαρά συμβουλευτικός. 

Από τη μεριά του, το αμερικανικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ΗΠΑ, αναφέρει ότι οι Αμερικανοί κομάντο θα συνεργαστούν με ομάδες στη βόρεια Συρία που έχουν «αποδείξει την αξία τους» στις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους. Οι συνεργάτες τους ενδέχεται να περιλαμβάνουν Κούρδους αντάρτες αλλά και αντικαθεστωτικούς διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι ανήκουν στις λεγόμενες «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις», συμπληρώνει η πηγή του δικτύου. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Μακ Θόρνμπερι, η επικείμενη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου καθιστά σαφές ότι η αμερικανική κυβέρνηση αισθάνεται την πίεση της «αποτυχημένης πολιτικής» της ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. «Φοβάμαι πως η διοίκηση προσπαθεί να εφαρμόσει περιορισμένα μέτρα, τα οποία όμως αποφάσισε πολύ αργά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν τη διαφορά», δήλωσε ο κ. Θόρνμπερι στο NBC News. Μάλιστα, όπως επισήμανε, η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποτελεί «μία στρατηγική με συγκεκριμένους στόχους» αλλά μία απόπειρα να «αποτραπεί η καταστροφή μέχρι να λήξει η θητεία της κυβέρνησης».
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια