Προσφατα
.

25.9.15

Η πρώτη Αριστερή κατοχική κυβέρνηση

"Χρηματισμός" αντί 3 δις για να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό - Απειλές Τσίπρα σε υπουργούς για να υλοποιούν τα μνημόνια
Μαρία Τσολακίδη
Για το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο θα ψάχνονται σε λίγο καιρό οι πολίτες μετά τα επικοινωνιακά σλάλομ για συζητήσεις και σχέδια που γίνονται αυτό το διάστημα περί των μνημονιακών μέτρων, όταν τα νέα από το Euro Working Group έφτασαν γρηγορότερα από τα όσα είπε ο κ.Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Βουλευτές μαριονέτες 
Η νέα κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι έχει μεταβάλλει το κοινοβούλιο σε υπηρεσία υπαλλήλων που ψηφίζουν ΝΑΙ από το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός που έχει συντάξει η υπηρεσιακή (με τον κυβερνήτη  Verwey) και όχι η εκλεγμένη από τον λαό,  θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή ακριβώς την ίδια ημέρα που το Γιουρογκρούπ θα συνεδριάσει για να κλειδώσει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα του Μνημονίου. Τα νέα ήρθαν από τον κ. Ντάισελμπλουμ στο πρόσφατο Euro Working Group ο οποίος απείλησε με πολιτισμένο τρόπο ότι για να ξεκλειδώσουν τα 3 δις δόσεις από το νέο δάνειο, πρέπει πρώτα να είναι σίγουροι οι δανειστές ότι τα προαπαιτούμενα θα ολοκληρωθούν.
Οι Έλληνες βουλευτές μετατρέπονται από το νέο σύστημα διακυβέρνησης απλά σε μαριονέτες αφού στις 5 Οκτωβρίου που ο σημαντικότατος προϋπολογισμός του 2016 θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή θα έχει πάει και στο Γιούρογκρουπ προς έγκριση για τα μάτια του κόσμου. Μόνο για τα μάτια του κόσμου διότι οι δανειστές γνωρίζουν απόλυτα τι περιέχει ο προϋπολογισμός που έγινε σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών από τον κ. Φραγκίσκο Κουτεντάκη. Αν και το φυσιολογικό θα ήταν την κυβέρνηση να την εκπροσωπούσε ένας εκλεγμένος πολιτικά διαπραγματευτής αντιθέτως ο προσωπικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα, κ. Κουτεντάκης ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους Έλληνες.
Ήταν αυτός που σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ ενημέρωσε τους εταίρους για το τι περιέχει ο προϋπολογισμός ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους,  πήρε την άτυπη έγκριση των δανειστών για αυτό που θα ψηφίσουν οι Βουλευτές με το μαχαίρι στο λαιμό. Μάλιστα ο κ. Κουτεντάκης ως προσωπικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα βρισκόταν σε πρότερη συνεδρίαση του Euro Working Group και με την υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου. Πέρα, λοιπόν, από τους υπαλλήλους των Θεσμών και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Verwey, υπάλληλοι πρωθυπουργών κάνουν το παιχνίδι μετατρέποντας τους Έλληνες υπουργούς σε αχυρανθρώπους.
Τελικά ο κ. Κουτεντάκης είχε πει μια μεγάλη αλήθεια ως πρώην αριστερός στις 15 Ιουνίου του 2015 σε συνέντευξή του στο προπαγανδιστικό ραδιόφωνο του Σύριζα, "στο Κόκκινο" πως: "Αν η κυβέρνηση προτιμά να φορολογήσει τους πλούσιους, δε μπορεί να έρχονται οι θεσμοί και να λένε, όχι θα κόψετε συντάξεις. Εκτός αν αναλάβουν οι ίδιοι τη διακυβέρνηση της χώρας". Μετά το τσεκούρι των συντάξεων ως όρο στα προαπαιτούμενα δικαιώνεται η φράση του συμβούλου του κ. Τσίπρα ότι την διακυβέρνηση τελικά την έχουν οι Θεσμοί μέσω της κυβέρνησης Verwey και όχι η ψηφισμένη κυβέρνηση. Πώς άλλωστε μπορεί να δικαιολογηθεί ότι ο κ. Τσίπρας κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής συνάντησε τον πρόεδρο της Κομισιόν παρουσία του ιδίου του κ. Verwey.  Δεν κρατάνε ούτε καν τους τύπους πλέον δείχνοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κυβερνήσεις. Η μία που αποσπά την προσοχή του λαού ως "φιλολαϊκή" και μία που κάνει την δουλειά των δανειστών.

Τι έρχεται μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Μαζί με τον προϋπολογισμό που έχει συνταχθεί από την κυβέρνηση Versey με την κάλυψη της υπηρεσιακής  Θάνου, τα προαπαιτούμενα που θα θέσουν οι δανειστές ως όρο αδιαπραγμάτευτο στο Γιούρογκρουπ της 5ης Οκτωβρίου είναι το κούρεμα των συντάξεων, αλλαγές στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων (λιγότερες δόσεις και μεγαλύτερο επιτόκιο), κατάργηση έκπτωσης 30% στον ΦΠΑ στα νησιά  και έναρξη του καθεστώτος κατασχέσεων των οφειλετών του δημοσίου. Αυτά είναι που αφορούν άμεσα τους πολίτες. 
Υπάρχουν όμως και δύο προαπαιτούμενα που αφορούν την Ελλάδα ως κράτος το οποίο θα είναι απόλυτα διαχειρίσιμο από δανειστές. Το πρώτο έχει γενικό τίτλο "Μεταρρυθμίσεις στην Δημόσια Διοίκηση". Σε αυτό το κομμάτι οι δανειστές κάνουν την τελευταίο και οριστικό διαχωρισμό μεταξύ της πολιτικής διακυβέρνησης με το Κράτος. Οι κυβερνήσεις θα αλλάζουν αλλά το Κράτος θα λειτουργεί με δικούς του κανόνες και νόμους. 
Το δεύτερο είναι οι συγχώνευση του ΣΔΟΕ με την Γενική Γραμματεία Εσόδων. Με αυτή την οριστική αλλαγή το Δημόσιο Ταμείο του Κράτους δεν θα ανήκει στην χώρα Ελλάδα αλλά στους δανειστές οι οποίοι θα το διοικούν ανάλογα τα θέλω των δανειστών και όχι τις ανάγκες των πολιτών. Το Εξόδων μένει στο Κράτος, το Εσόδων πηγαίνει στις Βρυξέλλες.

Υποχρέωση της κυβέρνησης η τήρηση του Μνημονίου
Για όλες αυτές τις αλλαγές που έρχονται στο ποιος θα κυβερνά αυτή την χώρα, ο κ. Τσίπρας έδειξε το αυστηρό του πρόσωπο στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ξεκαθαρίζοντας ότι οι Έλληνες υπουργοί μπήκαν στην θέση κυριαρχίας όχι για αυτά που θεωρούν κοινωνικά δίκαια αλλά για να τηρήσουν την μνημονιακές δεσμεύσεις μέχρι τελείας. Ίσως να περιμέναμε από ένας άκρως συντηρητικό και δεξιότατο πρωθυπουργό να εκστομίζει απειλές αλλά οι απειλές σε εκλεγμένους από τον λαό υπουργούς βγήκαν από το στόμα του αριστερού κ. Τσίπρα: "Δεν είστε μόνιμοι και κανείς δεν είναι μόνιμος. Κι εσείς καλείστε να ανταποκριθείτε στην ευθύνη. Οποιαδήποτε άλλη στάση δεν θα γίνεται αποδεκτή''.
Οι απειλές του κ. Τσίπρα προς τους "υπηρέτες του λαού" δεν είχαν ως αιτιολογία την κοινωνική κρίση που πλήττει του Έλληνες αλλά τις διαταγές των δανειστών. Τόνισε ο κ. Τσίπρας:"Εχουμε την υποχρέωση της γρήγορης υλοποίησης των συμφωνηθέντων για να ξεκινήσει η κρίσιμη συζήτηση για το χρέος όπως προβλέπεται στη συμφωνία και ταυτόχρονα να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών". 
Ο κ. Τσίπρας πραγματικά βιάζεται όχι για να βάλει την Ελλάδα σε πορεία απεξάρτησης από τα Μνημόνια αλλά για να μπει η συζήτηση αναπροσαρμογής του χρέους που θέλει το ΔΝΤ και η Γερμανία. Να τραβήξουν δηλαδή το επιβαλλόμενο χρέος των Ελλήνων κάποιες δεκαετίες ακόμα ρίχνοντας τις δόσεις αποπληρωμής με επιτόκιο ανάλογο των αναγκών των δανειστών. 
Βιάζεται επίσης να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Όχι από μόνες τους βέβαια, αλλά από τα 25 δις ευρώ που συμφώνησε με τους δανειστές προεκλογικά να χρεωθούν οι πολίτες μετά από τα εντελώς τυχαία capital controls. 
Επειδή όμως ο κ. Τσίπρας είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδας και όχι το alter ego του κ. Maarten Verwey  ζήτησε από τους υπουργούς να γίνει άμεσα σχέδιο ισοδύναμων μέτρων που θα φέρουν χρήματα ανάλογα που θα έφερνε η πώληση της "μικρής ΔΕΗ". Εδώ μπαίνει το ερώτημα πώς το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση ότι "καταστροφολόγοι μιλούν για νέους φόρους διότι κανέναν νέο φόρο δεν θα επιβάλλει η κυβέρνηση", όταν για να μείνει η "μικρή ΔΕΗ" στο δημόσιο πρέπει να βρεθούν τα ανάλογα χρήματα που χάνονται από την πώλησή της. Εκτός αν ο κ. Τσίπρας γνωρίζει από τον Ιανουαρίου του 2015 ότι η ΔΕΗ είναι μια τελειωμένη υπόθεση και μαζί με αυτή η Ελλάδα χάνει και όλη την πρώην δημόσια περιουσία (ποτάμια, δάση, παραποτάμιες εκτάσεις, λιγνίτες κοκ) που την τελευταία δεκαετία έγινε περιουσία της ΔΕΗ με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφα!Ατμόσφαιρα καθ΄ολοκληρία νεοελληνική!Σαν να σταμάτησε ο χρόνος λίγο μετά την απελευθέρωση από τους γερμανούς-τι ειρωνία-το 1945 όταν ανέλαβαν οι αμερικανοί το νταβατζιλίκι από τους άγγλους.Ο υπουργός συντονισμού Στεφανόπουλος της τότε εποχής είχε φάει ένα χαστούκι-ναι χαστούκι που είδε τον ουρανό σφοντύλι-από έναν αμερικανό εντολέα ονόματι Πόρτερ επειδή τόλμησε να αντιμιλήσει,και για να κατευνάσει το θυμό του ο περήφανος έλληνας δώρισε ένα πανάκριβο περιδέραιο στη γυναίκα του αμερικανού!Σα να σταμάτησε ο χρόνος!Μόνο που τα χαστούκια τώρα πέφτουν το ένα μετά το άλλο και από πολλούς,γερμανούς,γάλλους,ακόμη και από φινλανδούς και τσέχους!Αυτό θα πει περήφανη ελληνική λεβεντιά,να καταπίνεις τη γλώσσα,να τρως φάπες,και τον αυτοεξευτελισμό σου να τον αποκαλείς μεταρρυθμιστικό έργο και αναγέννηση του διεφθαρμένου ελληνικού συστήματος.Αλλά όταν έχεις συνηθίσει να είσαι εθελόδουλος όπως οι πρώην αμερικανοί σκλάβοι την ελευθερία τους την αρνούνται,τη φοβούνται ως αχαρτογράφητα ύδατα μιας νέας ζωής.