Προσφατα
.

12.9.15

Σύλληψη για την δολοφονία των δυο μπλόγκερ

Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας συνέλαβαν τον Μοχάμαντ Αμπούλ Μπάσαρ στο Μπανγκλαντές
Το να είσαι μπλόγκερ και ειδικά να υποστηρίζεις το κοσμικό κράτος σε μια κοινωνία 160 εκατομμυρίων μουσουλμάνων, πρέπει να το λέει η καρδιά σου.
Από τις αρχές του έτους στο Μπανγκλαντές έχουν δολοφονηθεί με ματσέτες τέσσερις μπλόγκερ που υπερασπίζονταν τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους.   Φυσικά σε τέτοια καθεστώτα το να σκοτώσεις αυτόν που θεωρείται αντίπαλος- ειδικά απέναντι στα πιστεύω- μπορεί να είναι και πράξη ηρωισμού, ειδικά όταν τα συστημικά μέσα σε αποκαλούν και άθεο για αυτά που πρεσβεύεις.
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές συνέλαβαν σήμερα τον ηγέτη ενός ισλαμιστικού κινήματος, που έχει τεθεί εκτός νόμου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία δύο από τους τέσσερις  μπλόγκερ στις αρχές του έτους.
Είναι ο Μοχάμαντ Αμπούλ Μπάσαρ, ο αρχηγός του κινήματος Ομάδα Ανσαρουλάχ Μπάνγκλα, συνελήφθη μαζί με άλλους δύο άνδρες στην πρωτεύουσα Ντάκα. «Θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία των μπλόγκερ Αβιτζίτ Ρόι και Ανάντα Μπιτζόι Ντας», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μούφτι Μαχμούντ Χαν.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια