Προσφατα
.

24.8.15

Θα μπλοκάρει την Wikipedia η Ρωσία;

Ρωσία: Μπλόκο στη Wikipedia για μια... συνταγή ναρκωτικών
Η κρατική υπηρεσία που επιτηρεί τις επικοινωνίες στη Ρωσία, η Ροσκομναντζόρ, μπορεί να μπλοκάρει την διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, μετά από άρνηση της τελευταίας να αποσύρει άρθρο της που δίνει οδηγίες παρασκευής ενός ναρκωτικού, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο.
Όπως έγραψε η εφημερίδα Ιζβέστια, ο φορέας εποπτείας ελπίζει ότι η εγκυκλοπαίδεια θα αποσύρει το άρθρο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα ρωσικό δικαστήριο διαβίβασε στην Ροσκομναντζόρ αίτημα να τεθεί σε "μαύρη λίστα" η Wikipedia αν δεν απαλείψει ένα άρθρο με πληροφορίες που ήδη κυκλοφορούν δημόσια σχετικά με τις μεθόδους παραγωγής ουσιών των οποίων τα υλικά περιλαμβάνουν "ναρκωτικές ουσίες", σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.
Μια ομάδα εθελοντών που ελέγχει τη διαχείριση της Wikipedia στη Ρωσία είπε ότι η εγκυκλοπαίδεια δεν θα απαλείψει το άρθρο, και πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες που περιέχει έχουν ληφθεί από ιστότοπο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών ενώ όλες οι πηγές είναι ακαδημαϊκές.
Πέρσι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε πει ότι η Ρωσία θα καταργήσει σταδιακά ιστότοπους που προωθούν εξτρεμισμό και βία, τη διάδοση των οποίων απαγορεύει το σύνταγμα της χώρας.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια