Προσφατα
.

11.8.15

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι κολοσσοί του διαδικτύου

Συμμάχησαν λέει κατά της παιδικής πορνογραφίας Facebook, Google, Microsoft, Twitter και Yahoo
Τις δυνάμεις τους κατά της καταπολέμησης της διάδοσης εικόνων παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο, ενώνουν οι κολοσσοί του ίντερνετ στις ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ένα ίδρυμα που αγωνίζεται κατά του υλικού παιδεραστίας στο ίντερνετ.
Οι αμερικανικές εταιρείες Facebook, Google, Microsoft, Twitter και Yahoo συμφώνησαν για την υιοθέτηση ενός συστήματος που επιτρέπει να αναγνωρίζονται και να μπλοκάρονται οι εικόνες παιδικής πορνογραφίας, ανακοίνωσε το ίδρυμα Internet Watch Foundation (IWF).
Αναλυτές του ιδρύματος αυτού θα προσδιορίζουν με ένα "ψηφιακό σημάδι" τις ακατάλληλες εικόνες, το οποίο θα επιτρέπει στις εταιρείες που συνεργάζονται μαζί του να τις φιλτράρουν ή να εμποδίζουν την πρόσβαση των χρηστών τους σε αυτές, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα αυτό που εδρεύει στην Βρετανία.
"Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες θυμάτων θα μπορούν να αναγνωριστούν και να καταργηθούν πιο γρήγορα και θα μπορούμε να εμποδίσουμε τις ήδη γνωστές εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο", δήλωσε η πρόεδρος του IWF Σούζι Χάργκρεϊβς. Αυτό το νέο σύστημα μπορεί "να αλλάξει το παιγνίδι" στον αγώνα κατά της παιδικής πορνογραφίας, υπογράμμισε η ίδια.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια