Προσφατα
.

7.8.15

Κύριος ο Τσίπρας απέναντι στους εκτελεστές

Οι Έλληνες αγκομαχούν με τα νέα μέτρα και η κυβέρνηση αποπληρώνει το ΔΝΤ- Θα πληρώσουμε μισό δις μέσα σε έναν μήνα
Το χρέος σύμφωνα με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της κυβέρνησης μπορεί να είναι επαχθές, το ΔΝΤ μπορεί να χαρακτηρίζεται από τους κυβερνητικούς ως εκβιαστής αλλά οι Έλληνες πλήρωσαν ακόμη έναν λογαριασμό για να μπορεί η κυβέρνηση να μην κακοχαρακτηριστεί από το ΔΝΤ. Το επόμενο πακέτο προς το ΔΝΤ οι Έλληνες θα το πληρώσουν σε λιγότερο από 30 ημέρες.

Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα ένα ποσό ύψους 186,3 εκατομμυρίων ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποφεύγοντας μια νέα αθέτηση πληρωμών έναντι του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της οικονομίας της. «Η Ελλάδα αποπλήρωσε τους τόκους οι οποίοι οφείλονταν στο ΔΝΤ σήμερα», ανέφερε εκπρόσωπος του ταμείου σε ανακοίνωσή του.

Μετά την αθέτηση πληρωμών της Ελλάδας έναντι του θεσμού την 30ή Ιουνίου και στα μέσα Ιουλίου, ένα δάνειο των Ευρωπαίων επέτρεψε στην Αθήνα να εξοφλήσει τις καθυστερούμενες οφειλές της την 20ή Ιουλίου.

Συνολικά η Ελλάδα οφείλει να αποπληρώσει στο ΔΝΤ  22 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του δανείου της, σύμφωνα με τον ιστότοπο του θεσμού. Η προσεχής πληρωμή, που ανέρχεται σε περίπου 306 εκατομμύρια ευρώ, προβλέπεται να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια