Προσφατα
.

18.8.15

Ρωμιοσύνη Λοκέιντιντ

Πλατεία Ομονοίας λοκέιτιντ στας Αθήνας (υπάρχουν κι αλλού ομώνυμες πλατείες), σήμερα και ώρα 12:30 μεσημβρινή και Γκρίνουιτς.

Εντοπίστηκε υπερμεγέθης επιγραφή επί της προσόψεως νεοκλασικού κτηρίου σε μία περίεργη γλώσσα. Εντεταλμένοι γλωσσολόγοι διεθνούς φήμης προσπαθούν να αναλύσουν αυτήν την γλώσσα, μονολότι αποδεικνύεται πιο ντίφικαλτ απ' ό,τι στην αρχή πίστευαν.

Ο Δρ. Γιανις (με ένα «ν» κι αυτός) Χατζημπουρδουλόπουλος (ο προπάππους του, Μπουρδουλόπουλος, είχε επισκεφθεί τους Άγιοι Τόποι κι έτσι έγιναν οικογενειακώς Χατζήδες), μεταξύ άλλων καταξιωμένων επιστημόνων ανακοίνωσε, πως δεν θα κάνει καμία δήλωση εάν δεν αναλύσουν και κατανοήσουν αυτήν την δύσκολη ερμηνείας πινακίδα.

Η ομάδα των παπαράτσι της «Ελεύθερης Έρευνας» όμως, λάδωσε έναν ελβετό επιστήμονα με δύο πιτόγυρα απ΄ όλα και μία πατάτες, εκείνος έκανε τα στραβά μάτια κι έτσι το περιοδικό μας έχει την τιμή να σας παρουσιάσει αποκλειστική φωτογραφία της πινακίδας, ένα μοναδικό ντοκουμέντο, στην οποία αναγράφεται: «άντερ κονστράξιον».

Εμείς, επειδή δεν είμαστε τίποτε τυχαία γατάκια, μάθαμε τι σημαίνει η πινακίδα από έναν μισομεθυσμένο περίοικο, μετεμψύχωση των (αρχαίου ημών ─των τουρκοαρβανιτόβλαχων─ προγόνου) Σωκράτη και του (λιγότερο αρχαίου) Τσέτσιλ (Churchill).

Δεσμευόμαστε όμως από τη δημοσιογραφική δεοντολογία και δεν θα σας αποκαλύψουμε τη μετάφραση, διότι στερείται σαϊεντίφικ προυφς. Στο κάτω ─ κάτω της γραφής μπορείτε κι εσείς να πάτε στην προαναφερόμενη πλατεία και να βρείτε τον περίοικο, ο οποίος εάν δεν έχει κυριαρχήσει μέσα του ο Τσέτσιλ ολοκληρωτικά, θα είναι σε θέση να μιλήσει έστω μπερδεύοντας τα λόγια του.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια