Προσφατα
.

26.6.15

Οι δημοκράτες την έπεσαν στον Αρκά

Άγριες επιθέσεις στον Αρκά για σκίτσο για την κυβέρνηση που «ανέβασε» στο Facebook
Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες που η επίσημη σελίδα του σκιτσογράφου έχει σταματήσει τις τελευταίες ώρες κάθε είδους ανάρτηση Θύμα πρωτοφανούς, διαδικτυακής επίθεσης αλλά και απειλών έπεσε ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς για ένα σκίτσο που «ανέβασε» στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και αφορούσε στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. 

Κι όμως, το εν λόγω σκίτσο, στο οποίο εμφανίζεται ένας άντρας να λέει πως έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση επειδή «είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα», θεωρήθηκε από κάποιους προσβολή για την μάχη που δίνει η κυβέρνηση. 
Μάλιστα, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν τόσο έντονες που η επίσημη σελίδα του Αρκά στο Facebook έχει σταματήσει τις τελευταίες ώρες κάθε είδους ανάρτηση. «Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεοτέρας. Ο διαχειριστής». 

Αυτό ήταν ένα από τα δύο τελευταία μηνύματα που αναρτήθηκαν στη σελίδα του σκιτσογράφου, στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στην τελευταία ανάρτηση, ο διαχειριστής κάνει λόγο για πολιτική βαρβαρότητα. 
«Στο κλίμα τής πολιτικής βαρβαρότητας κάποιοι παρεξήγησαν κάποιες αναρτήσεις και έκαναν κακοήθη σχόλια. Έφτασαν σε σημείο να υπαινιχθούν ότι ο Αρκάς χρηματίζεται από συγκεκριμένα κέντρα για τα σκίτσα που αναρτήσαμε. 

Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του Αρκά, αλλά καταλαβαίνουμε απολυτά έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή απέφυγε τη δημοσιότητα, να διασύρεται από ανεγκέφαλους επειδή, χωρίς κανένα κέρδος, έδωσε την άδεια να δημοσιεύονται σκίτσα του στο FB», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Πάντως, στο Twitter πολλοί είναι οι χρήστες του Διαδικτύου που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Αρκά και να κατακρίνουν την επίθεση που δέχθηκε. Χρησιμοποιώντας τα hashtag #arkas, #Free_Arkas και #Je_Suis_Arkas, οι χρήστες του Twitter κάνουν, μεταξύ άλλων, λόγο για δείγμα βαρβαρότητας. 
«Από το καθεστώς της Β. Κορέας που ζούμε δε γλίτωσε ούτε ο Αρκάς», «Μετά τον Αρκά, σειρά έχει ο Arrow, ο Flash και ο Captain America, ως εκπρόσωποι των καπιταλιστών», «Τον Αρκά ρε; Τι σωκρατική μύγα σας τσίμπησε;», είναι τρία ενδεικτικά σχόλια που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια