Προσφατα
.

16.6.15

Στο στόχαστρο τζιχαντιστών τα Βαλκάνια

Οργανώνουν επιθέσεις σε Σκόπια και Πρίστινα


Τρομοκρατικές επιθέσεις στα Βαλκάνια σχεδιάζει το Ισλαμικό Κράτος, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης του Κοσόβου, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται σε επαφή με υποστηρικτές τους στο Κόσοβο και την πΓΔΜ, προσπαθώντας να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, μέσα στον Ιούνιο, στα Σκόπια και την Πρίστινα.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Lajmi.net από την Πρίστινα, δημοσιεύει συνομιλίες στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας του Κοσόβου, από τις οποίες φαίνεται ότι την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων έχει αναλάβει πολίτης της ΠΓΔΜ, αλβανικής εθνότητας, ο οποίος μάχεται στη Συρία και το όνομά του είναι γνωστό στις αρχές.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι το άτομο αυτό στρατολογεί τρομοκράτες στην πΓΔΜ και στο Κόσοβο για να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις μέσα στον Ιούνιο, συμβουλεύοντάς τους να επιλέξουν σημεία, στα Σκόπια και την Πρίστινα, όπου υπάρχει πολυκοσμία, αδιαφορώντας για την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα των θυμάτων.

Τα ΜΜΕ στην Πρίστινα αναφέρουν ότι η αστυνομία του Κοσόβου εδώ και μέρες έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας. Αποκαλύπτουν δε, ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας του Κοσόβου, στις αρχές Ιουνίου, διαπίστωσαν δραματική αύξηση στην επικοινωνία Αλβανών εξτρεμιστών που μάχονται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, με ανθρώπους στο Κόσοβο.

Το γεγονός αυτό συνέπεσε με τη δημοσίευση, στο Διαδίκτυο, από το κέντρο προπαγάνδας Ελ Χατζάντ του Ισλαμικού Κράτους, βιντεοσκοπημένου υλικού όπου καθορίζονται ως πεδία δράσης των ισλαμιστών η ΠΓΔΜ, το Κόσοβο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Αλβανία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο. 

Στο βίντεο αυτό γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο Κόσοβο, την πΓΔΜ και την Αλβανία και τρεις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους με καταγωγή από τα Βαλκάνια καλούν τους μουσουλμάνους να αναλάβουν άμεσα δράση, πραγματοποιώντας τρομοκρατικές επιθέσεις στις χώρες αυτές.


TO BHMA
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια