Προσφατα
.

12.6.15

Ελληνική Ραγιαδική Τηλεόραση


Γιάννης Λαζάρου
Είχατε 2 χρόνια καιρό, δημοσιογραφάρες της ΕΡΤ, που πέσατε πάλι στην μαρμίτα να κάνετε μια φορά την δουλειά σας. Αναμέναμε χθες με το ντου που θα κάνατε στον αέρα να αποδείξετε ότι επί δύο χρόνια δεν τρώγατε από τις παχυλές αποζημιώσεις σας και δεν γλύφατε τον Σύριζα δουλεύοντας ως επιτελείο του προεκλογικά όπου υπήρχε αναμεταδότης σας. Αναμέναμε να δούμε ότι δύο χρόνια κάνατε την δουλειά σας. Περιμέναμε να δούμε τα ρεπορτάζ και τις έρευνες δύο χρόνων για ό,τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα. 
Να είχατε πλάνα από νοσοκομεία, από κοινωνικά ιατρεία με ουρές εκατοντάδων ανασφάλιστων, να ανοίγατε την έρευνα για το Μνημόνιο 1 και 2, εφόσον είχατε όλες της πηγές εντός των επιτελείων, βγάζοντας όλα τα άπλυτα στην φόρα. Αναμέναμε να αποδείξετε ότι κάνετε δημοσιογραφία (ακόμα κι όταν δεν πέφτει ο σίγουρος παράς) κάνοντας το μεγαλύτερο ρεπορτάζ του αιώνα: Να δώσετε φωνή στους κατεστραμμένους, στους 17,720 άστεγους της Αττικής, σε δείγμα 1,4 εκατ. χρονίως ανέργων, στους χαροκαμένους που έβγαλαν φέρετρο αυτόχειρα από το σπίτι τους. Να πείτε μια φορά την Αλήθεια και όχι να περιμένετε την Ζωίτσα να σας κάνει σκέρτσα προεδρικά αναπολώντας το κάγκελο της ΕΡΤ.
Αυτό που είδαμε ήταν την Δημοσιογραφία αγκαλιά με την Εξουσία. Είδαμε την παραβίαση του πρώτου και κυριότερου άρθρου της δημοσιογραφικής δεοντολογίας: "Ο δημοσιογράφος καθήκον έχει τον έλεγχο της εξουσίας". Στην δική σας περίπτωση, "η εξουσία καθήκον έχει να λαδώνει τον δημοσιοσχεσίτη". Από την χαρά σας χορεύετε τσα-τσα με την εξουσία (που εκτελεί και νομοθετεί μνημονιακά εκτρώματα) σε δημόσια θέα με λεφτά του μαλάκα που είναι κλεισμένος στο σπίτι βλέποντας τα χαΐρια σας live στην TV για όσο ακόμη έχει ρεύμα. Αλήθεια πόσο κόστισε το παρτάκι με τους Έλληνες καλλιτεχνάρες; Έβγαλαν καλό μεροκάματο;
Για κοίτα ώρα που βρήκε να ανοίξει η ΕΡΤ! Ακριβώς την ίδια ώρα που το ΔΝΤ έφευγε από τις διαπραγματεύσεις δίνοντας όλη την εξουσία στην Μέρκελ να βρει "πολιτική λύση". Την ώρα που ο Τσίπρας ζήτησε παράταση του Μνημονίου 2 μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Την ώρα που οι Θεσμοί τού λένε ότι δεν θα πάρεις δανεικά, αλλά θα αδειάσεις όλο το χρήμα από κρατικά ομόλογα που είναι σε αγορές και Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Την ώρα που ο Τσίπρας αδειάζει 23,5 δις αποθεματικά του Κράτους που βρίσκονται για την ώρα της πτώχευσης. Χθες έγινε μετά από 5 χρόνια η σημαντικότερη κίνηση ματ των πιστωτών. Γυρίζουν την κατάσταση σε πλήρη διαχείριση του μνημονίου με πολιτική λύση από την Γερμανία και  4,000 γλένταγαν έξω από την ΕΡΤ τον διορισμό 2,600 κομματόσκυλων όλων των χρωμάτων. Ησυχάσαμε αφού μάθαμε που βρίσκει το κουράγιο η Ζωίτσα να τα κάνει όλα αυτά, μετά από ερώτηση μαχόμενης δημοσιογράφου. Το που βρίσκει το κουράγιο ο άστεγος, ο άνεργος, ο ασθενής δεν ενδιαφέρει κανέναν από τους γλεντζέδες της ΕΡΤ και της εξουσίας.
Πήξαμε στο κλάμα για την ανεξάρτητη ενημέρωση που θα μας προσφέρετε. Το ίδιο ανεξάρτητη από ραδιόφωνα και τηλεόραση από την εποχή της ΥΕΝΕΔ, του Καραμανλέως Α΄, του Παπανδρέα Α΄, του Μητσοτάκουλα, του Σημίτη, του Παπανδρέα Β΄, του Κραμανλέα Β΄ και των Σαμαροβενιζελοκουρελοκαρατζαφέρνηδων.  
Πάγωσε χθες ακόμα και η πληρωμένη ιδιωτική δημοσιογραφία γιατί θα λειτουργήσει η ΕΡΤ, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια, απλά ο Σαμαράς άδειασε κάμποσους δημοσίους υπαλλήλους βάση μνημονιακής υποχρέωσης.
10,000 αυτόχειρες Έλληνες στο χώμα και 4,000 στο ΕΡΤιανό κόμμα. Αυτές είναι ανατροπές! θα ακούς τώρα το όμποε και το κλαρινέτο  από το Τρίτο Πρόγραμμα και θα χορταίνεις. Θα ακούς την ΕΡΑ Σπορ από κάτι αγράμματους με το κόμπλεξ που ποτέ δεν μπόρεσαν να παίξουν μπάλα και θα πληρώνεις το λογαριασμό του ρεύματος αυτομάτως. Δε το συζητώ, στο Δεύτερο θα ακούς την καινούργια καλλιτεχνική μοναδική δουλειά του Πλιάτσικα και της Ζουγανέλη! Απαπαπαπα αυτή ήταν πραγματική νίκη της Δημοκρατίας. "Ο Πολιτισμός δεν πρέπει να χτυπιέται λόγω κρίσης" ακούς από τα χείλη των αποκλειστικών εργολάβων της τέχνης και της κουλτούρας της ΕΡΤ! 
Μόνο που τον πολιτισμό που αυτοί πουλάνε για να βγάζουν το παντεσπάνι τους, ο καθαρός πολιτισμός της Ελλάδα γεννήθηκε από αυτούς που δεν είχαν σίγουρο τίποτε, αντιθέτως ως αντίτιμο είχαν την ένδεια, τον διωγμό και το φτύσιμο των νοικοκυραίων σαν του λόγου σας. 
Βάρναλης, Αναγνωστάκης, Κατσαρός, Ρίτσος, Κατράκης, Αγγελόπουλος, Χαλκιάς, Ξενάκης, Λειβαδίτης, Χατζιδάκις, Ταϋγέτη, Φωτόπουλος, Παράβας, Κούνδουρος, Ξενίδης, Βούλγαρης, Βέγγος, Μήσιος, Λιλή Ζωγράφου.....
Βλέπετε ο πολιτισμός και η υπεράσπιση της αλήθειας δεν έχει μηνιάτικο. Η έμπνευση είναι ο ίδιος ο κατατρεγμένος και η κοινωνική αδικία. Ακριβώς σαν αυτή που διαπράξατε συνειδητά την 11η Ιουνίου του 2015.
Απλά ακόμα αναρωτιέται ο ηλίθιος, που μέσω χαράτσι-τέλος ΕΡΤ θα πληρώνει την "επανάσταση της Δημοκρατίας σας", την έμμισθη κατευθυνόμενη από την εξουσία δημοσιογραφία σας, την παπαγαλία του πολιτισμού που κυνηγημένοι της εξουσίας γεννήσαν, αν έχει μείνει μέσα σας ένα γραμμάριο ντροπής.-
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το άρθρο σας.
Αλλά κι εσείς όπως όλοι οι Ελληνες μηδενίζετε τα πάντα.
Γιατι -όσον και να είσαστε αντίθετος με την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά- δεν του αναγνωρίσατε το γεγονός ότι έβαλε λουκέτο στην αμαρτωλή ΕΡΤ και όσα πολύ ωραία παραθέτετε.
Μην νομίζετε ότι είμαι οπαδός του εν λόγω πολιτικού. Κάθε άλλο. Ομως η δικαιοσύνη απαιτεί να αποδίδονται τα τω Καίσαρος τω Καίσαρι. Και την ΕΡΤ με τους 2500 ρέμπελους την νοικοκύρεψε ο Σαμαράς, είτε μας αρέσει είτε όχι.