Προσφατα
.

31.5.15

Ο σώζων διπλανόν σωθήτω


Της Κατερίνας Γκαράνη
Το τραγικό δεν είναι να φοβάσαι για αυτό που δεν ξέρεις ότι έρχεται, αλλά για αυτό που είσαι σίγουρος ότι έρχεται. Δεν θα είναι η πείνα, η μη παροχή νοσηλευτική κάλυψης, η αγωνία αν θα μπορέσεις να πληρώσεις τον φόρο του σπιτιού ή τους λογαριασμούς ηλεκτρικού και νερού. Όσοι δεν έχουν περάσει τα τελευταία 5 χρόνια αυτό το στάδιο καλό θα είναι να πάρουν συμβουλές από αυτούς που έχουν μάθει πλέον να ζουν κατ' αυτόν τον τρόπο. Αυτό που έρχεται και είναι ο μεγαλύτερος εχθρός είναι η συνήθεια της καθημερινής κατάντιας.
Η κοινοποίηση της αλήθειας δεν είναι  αντιπολιτευτική στάση στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, ούτε καν ένδειξη αηδίας για τα τσογλάνια που έφεραν την χώρα στην σημερινή δεινή θέση. Ο νοήμων πολίτης δεν έχει χρόνο να ασχολείται με βουλευτές και πολιτικάντηδες. Με έμμισθους κατοχικούς βουλευτές όλων των αποχρώσεων που δεν υποδέχτηκαν κλητήρα στο σπίτι τους με χαρτί εξώσεων ή κατάσχεσης, δεν πήραν χαρτί από το ΚΕΑΟ για χρέη με την απειλή κυρώσεων, ούτε φόρεσαν χειροπέδες για μη καταβολή ΦΠΑ 500 ευρώ, ούτε σήκωσαν κάσα αυτόχειρα οικείου, ούτε καν ασχολούνται με τους λογαριασμούς χιλιάδων ευρώ που λαμβάνουν οι υπηρέτες τους και εξοφλούν χωρίς καν να σταθούν στην ουρά. Αυτοί όλοι μέσα στην Βουλή (μηδενός εξαιρουμένου) και όλοι οι κομματικοί τους υπάλληλοι (μηδενός εξαιρουμένου) δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Ούτε καν οι ψηφοφόροι τους που στήνονται στα βουλευτικά γραφεία, ακόμα και σήμερα για μια εξυπηρέτηση γλείφοντας τον δήμιο τους, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτά τα αθύρματα. 
Μπαίνουμε στην εποχή της αποδοχής της κατάντιας. Μέχρι τώρα οι μισοί πολίτες έγραφαν καθημερινά εξετάσεις επιβίωσης και οι άλλοι μισοί παρακολουθούσαν τους πρώτους σχολιάζοντας στα καφενεία της γειτονιάς ή της ηλεκτρονικής δικτύωσης "τι κακό έπαθε ο κακομοίρης". 
Εντάξει, το κάνατε το κουτσομπολιό, ρίξατε και έναν επικήδειο για τους κρεμασμένους, αυτοπυροβολημένους, τους άστεγους πρώην νοικοκύρηδες, τους καρκινοπαθείς που δεν πρόλαβαν την αξιοπρέπεια πριν το θάνατο λόγω μη ασφαλιστικής κάλυψης! Κάνατε την καλή σας πράξη με "κοινωνικές ομάδες αλληλεγγύης", δώσατε μακαρόνια και κονσέρβες για τα συσσίτια των μητροπόλεων, κάνατε και μια πορεία συμπαράστασης για να λέτε "έκανα ό,τι μπορούσα". 
Ό,τι έπαθαν οι "κακομοίρηδες" το έπαθαν. Αυτοί δεν ελπίζουν. Αυτοί έχουν αρχίσει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια να μάχονται τόσο για την επιβίωση όσο και ενάντια στην κατάντια καταφέρνοντας το απίστευτο: Κράτησαν την αξιοπρέπειά τους ψηλά. Δεν φοβούνται διότι ζουν την πραγματικότητα, δεν ελπίζουν διότι γνωρίζουν ότι αν δεν ήλπιζαν από την αρχή της καταστροφής λίγο πριν την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, για αυτούς τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο τραγικά όπως εξελίχθηκαν. Είχαν την ελπίδα ότι η κατάσταση δεν θα έφτανε στον πάτο με αποτέλεσμα να ξεφραγκιαστούν για την "ανάπτυξη" και την "πρόοδο" που έταζαν οι τότε κυβερνώντες. 
Δυστυχώς έρχεται η σειρά των θεατών όλου αυτού του δράματος να ανέβουν στην σκηνή του θεατρικού "Κατάντια, φτώχεια και ανέχεια". Όσο και να σας κανακεύουν οι κυβερνητικοί και η παρέα των αντιπολιτευόμενων,  μετά την επικείμενη Συμφωνία θα σας δίνουν τα 1000 ευρώ που σας έταξαν αλλά θα σας παίρνουν 3000 ευρώ για αυτά που δεν σας έταξαν εφόσον υποχρεούνται να υπογράψουν για την σωτηρία της καλοπληρωμένης θέσης τους, των δανειστών και των επενδυτών. Στην αρχή θα στριμωχτείτε, μετά θα αγανακτήσετε, κατόπιν θα οργιστείτε, σταδιακά θα πέφτετε σε κατάθλιψη και στο τέλος θα το αποδεχθείτε. Το θέμα είναι να μην το αποδεχθείτε. Η αποδοχή σημαίνει κατάντια, η αντίσταση σε αυτή θέλει προετοιμασία εκατομμυρίων στιγμών βασανιστικής απελπισίας. 
Σας ομιλούν για ελίτ που πρέπει να πληρώσει τα "σπασμένα" αλλά τόσα χρόνια η ελίτ των πολιτικών όχι μόνο δεν έχασε ένα ευρώ από τα κλεμμένα από την τσέπη των πολιτών, αλλά συνεχίζουν να βάζουν τις λίρες τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Κυκλοφορούν με λιμουζίνες, κοιμούνται στα καλύτερα ξενοδοχεία, πάνε στα εξοχικά τους, τρώνε ό,τι τους γουστάρει, το μηνιάτικο μπαίνει παχυλό κάθε μήνα και βγαίνουν στα μπαλκόνια των τηλεοράσεων να σας λένε μπροστά στα μούτρα σας "ότι είναι σάρκα του λαού". Τόσο ηλίθιος είσαι που καμαρώνεις ότι έχεις γεννήσει το κωλόπαιδο που φορά το τελευταίο μοντελάκι του  Αρμάνι, την ώρα που εσύ βάζεις μπάλωμα στο παντελόνι ηλικίας 6 ετών αγορασμένο με την σύνταξη του παππού.
Έρχονται τα δύσκολα με φόρα. Ο πυροσβεστήρας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τα πήγε θαυμάσια στην πυρόσβεση της οργής του λαού αλλά δυστυχώς για αυτόν το θεατράκι θα κρατήσει μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού. Θα ήθελαν να το τραβήξουν κανά δυο χρόνια αλλά οι παγκόσμιες αγορές πιέζουν. Θέλουν επιτέλους το απαλλοτριωμένο χωράφι Ελλάδα να γίνει προσοδοφόρο. Αρκετά το κοιτούσαν, αρκετά έμειναν στα σχέδια επί χάρτου, τώρα πρέπει να κάνουν το ντου. 
Αφήστε την αλληλεγγύη και πιάστε στο στόμα σας επιτέλους την φράση κοινωνική συνοχή. Το μόνο όπλο που έχει ένας λαός δεν είναι τίποτε άλλο από το να φυλάει ο κάθενας τα νώτα του άλλου και όχι να τον μαχαιρώνει πισώπλατα για ένα μηνιάτικο και μία σύνταξη που δεν θα την χαίρεται για πάνω από δύο ημέρες. 
Αν δεν βάλετε μυαλό κι αν ακόμη νομίζετε ότι ανήκετε στους απυρόβλητους, στους αθανάτους και στο στρατό που θα μισθώνετε για να  φυλάει το Κοινοβούλιο, τα εκλογικά κέντρα, τα κομματικά γραφεία, τα γραφεία ξένων επενδύσεων, τους εισπρακτικούς "κρατικούς" φορείς, τις Τράπεζες, το ΤΑΙΠΕΔ, τους ξενόφερτους Θεσμούς, τη σημαία της Ε.Ε, τις κομματοθρεμμένες και ευρωθρεμμένες νομαρχίες και  δημαρχεία, τότε τα πράγματα για σας θα είναι πιο δύσκολα ακόμα και από αυτούς που έβγαλαν φέρετρο λόγω χρεών από το σπίτι τους και κοιμήθηκαν σε ένα πεζοδρόμιο με ταβάνι τα αστέρια. Εκείνοι πάλεψαν με την κατάντια και ακόμη στέκουν όρθιοι αν και σακατεμένοι. Την αξιοπρέπεια την κατέκτησαν, δεν την πήραν ως απόδειξη μετά το "χρέος" τους στην κάλπη.
Για όσους δεν γουστάρουν να συμμετάσχουν στην μάχη της κοινωνικής συνοχής ούτε ένα μέτρο γης Ελλάδας δεν θα δοθεί για το σαρκίο τους. Η σαρξ εκ σαρκός τους το έχει ήδη υπογράψει το επενδυτικό πρόγραμμα "Ομαδικός Τάφος Μισθοφόρων". Ατιμωτικό άγημα σταλμένο από τους Θεσμούς που προσκυνούν θα τους συνοδεύει στην καθημερινή κατάντια,  διότι οι κατακτητές γνωρίζουν ότι "χωρίς προδότη, κάστρο δεν πατιέται". 
Εφόσον το κάστρο πατήθηκε ψάξτε μέσα στα σπίτια σας για τον κατ' εξακολούθηση προδότη, που μυαλό δεν θα βάλει ούτε μετά την τελική Συμφωνία η οποία θα σάς ξεκληρίσει ομαδικώς. Και μην σας πιάσει οίκτος για όσους συντελούν τα παιδιά σας να γεννηθούν, να μεγαλώσουν και να πεθάνουν ως σκλάβοι. Πόλεμος έρχεται και όλοι πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των συνειδητών πράξεων τους. 
« PREV
NEXT »

4 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Ο πυροσβεστήρας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τα πήγε θαυμάσια στη πυρόσβεση της οργής του λαού.
Χωρίς προδότη κάστρο δε πατιέται.
Τα παιδιά των ελλήνων μεγαλώνουν και πεθαίνουν ως σκλάβοι.
Κατάντια,φτώχεια και ανέχεια.
Η αποδοχή σημαίνει κατάντια.
Το απαλλοτριωμένο χωράφι Ελλάδα το τόσο προσοδοφόρο..,τώρα τα σχέδια επί χάρτου των τοκογλύφων υλοποιούνται.
Αναρωτιέμαι,τί κάνουμε εδώ,ποιόν να πιστέψεις πλέον,τυχεροί αυτοί που έφυγαν στο εξωτερικό βρίσκοντας μια διέξοδο.Επειδή όσοι έμειναν παρατηρούν μια χώρα υπό διάλυση,στην οποία ο ίδιος ο λαός της δεν έχει γνώμη,δεν υπολογίζεται η γνώμη του.Τις αποφάσεις του τις ερμηνεύουν κατά το δοκούν,όπως τους βολεύει,έρμαιο αποφάσεων δημαγωγών και ψευτιάς.
Χωρίς προδότη κάστρο δε πατιέται,οι πύλες του πλέον είναι ορθάνοιχτες,ούτε καν γκρεμισμένες από πολιορκία,έτσι για τη τιμή των όπλων.Ανοίχτηκαν με επίσημο τρόπο,από τους προύχοντες της πόλεως,μα ο εχθρός στο πέρασμά του,δε νοιάζεται για αυτούς,δολοφονεί κι αυτούς.Αναδεικνύονται άλλοι,κι αυτοί πάλι εξοντώνονται με συνοπτικές διαδικασίες.Τα πτώματα κείτονται στην άκρη της κεντρικής λεωφόρου δεκάδες,επιζώντες τα προσπερνούν,ποιός νοιάζεται για αυτά,τρέχουν να σωθούν από την επέλαση του εχθρού,άλλοι πάνε στις εκκλησιές,άλλοι δίνουν παράδες στο καπετάνιο να τους λυπηθεί στον απόπλου του πλοίου του,άλλος τρέχει να μαζέψει τα ελάχιστα εφόδια να θρέψει τη πολυμελή οικογένεια πριν τα αρπάξει η κουστωδία της λεγεώνας των ξένων τοκογλύφων,άλλος πολεμάει με το κύμα και το αντηλιακό στο καύσωνα του καλοκαιριού αδιαφορώντας ή και αγνοώντας ότι πλησιάζει ο κουστουμαρισμένος τζιχαντιστής ευρωπαίος να του πάρει το κεφάλι στην ακροθαλασσιά,και άλλος ήδη προσκυνάει προσφέροντας γη και ύδωρ για να σώσει τάχα το κεφάλι του.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι θα πουν,υπερβολές!Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές,ζούμε σε ένα σύγχρονο κόσμο,αποτελούμε μέλη μιας κοινωνίας κρατών μελών-εταίρων και θα πρέπει να λειτουργούμε υπό τη βάση των κανόνων που διέπουν αυτή τη σχέση.Να τακτοποιήσετε μας λένε τα του οίκου σας,θα πρέπει να αλλάξετε τρόπο ζωής,δε θα αγοράζετε ένα καρπούζι,μια φέτα είναι αρκετή.Δε θα ψωνίζετε ένα κιλό κιμά 300 γραμμάρια είναι υπεραρκετά για τη μακαρονάδα σας.Δε χρειάζεται να αγοράζετε 5 κιλά πατάτες,4 πατάτες αρκούν.Όσο για το Πάσχα ξεχάστε ένα ολόκληρο αρνί για σούβλα,τέσσερα-πέντε κοψίδια φτάνουν για το πασχαλινό τραπέζι.Πρέπει να αγοράζετε κύριοι έλληνες με φειδώ,όπως οι γερμανοί.Πολλά νοσοκομεία έχετε,δε χρειάζονται νομός και νοσοκομείο,ένα νοσοκομείο σε κάθε περιφέρεια σύγχρονο αρκεί για τις ανάγκες,μόνο στην Αττική λόγω πληθυσμού αρκούν πέντε νοσοκομεία και τρία στη Θεσσαλονίκη.Σχολεία σε κάθε γειτονιά είναι συνωστισμός,50 μαθητές ανά τάξη κι όποιος αντέξει δάσκαλος κι όποιος μαθητής έχιε έφεση για μάθηση θα τα καταφέρει.Έτσι γίνεται οικονομία,να δεις πώς θα έχεις πρωτογενές πλεόνασμα,όταν ψηφιστεί νόμος περί αθανασίας θα τα στέλνουν αδιάβαστα στον άλλο κόσμο.Με αυτό το τρόπο το συνταξιοδοτικό θα επιλυθεί ως δια μαγείας,και δε θα χρειάζονται να εισπράττουν 5 διαφορετικές συντάξεις την ώρα που άλλοι ψωμολυσσάνε με μία.Μας λένε ξεχάστε πατρίδα,είναι παρωχημένη ιδέα,είμαστε Ευρωπαίοι στο όνομα αλλά όχι στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις,όποιος επιθυμεί δικαιώματα να κάνει αγώνα δρόμου,κι όποιος αντέξει στο συναγωνισμό των μελών.Όσο για τις υποχρεώσεις,αυτές είναι μονόδρομος ως προς τους έλληνες,έχουν μόνο υποχρεώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενό σας σοφό και η προτροπή σας για κοινωνική συνοχή η μόνη ενδεδειγμένη λύση.
Όμως, πιστεύω, ότι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν θα το " δούμε " .
Διότι, ήδη, έπρεπε να το έχουμε " δει ", από όταν "ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ" ο πρώτος στην σειρά .
Τέλος πάντως, όμως, η ευθύνη των πράξεεων ή της απραξίας είναι ατομική υπόθεση, και πιστεύω, ότι θα έλθει η στιγμή για τον καθέναν να αναμετρηθεί με τον εαυτό του, και πιστεύω, ότι αυτή θα είναι καλύτερη στιγμή για αυτούς που " είδαν " τον διπλανό και τον απέναντί τους . ΝΟΜΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ .

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και 4 μήνες διαπραγματεύονται.λένε τώρα έχουν πάρει κάποιες αποφάσεις.Αυτές οι αποφάσεις δε θα πρέπει να κοινοποιηθούν σε αυτό το ρημαδιασμένο λαό?Δε πρέπει να γνωρίζει αυτός ο λαός τί του επιφυλάσσουν και τι του κατεργάζονται στο τράχηλο?Θυμίζει ο λαός κατάδικος φυλακισμένος,οι δήμιοι συναποφασίζουν,αναβάλλουν,επανέρχονται για τη καταδικαστική απόφαση.Πάντως για καλό του δε γίνεται,όποια κι αν είναι η απόφαση αυτή θα είναι συνέχιση των βασανισμών,νέες μέθοδοι μαρτυρίων από νέους δημίους.Σαν τζιχαντιστές συμπεριφέρονται,μέχρι να δολοφονήσουν οδηγούν το κατάδικο σε εικονικές δολοφονίες μέχρι να τον εξουθενώσουν.Μας προέκυψε ένας Σαμαράς από τα αριστερά δεινότερος του αυθεντικού.