Προσφατα
.

13.4.15

Νεκρές φύσεις για το Πάσχα

Του Ισαάκ Σούση 
Υποκριτές, Νέο- και πάλιο- δημοκράτες. ΠασοκοΔημαρίτες, σιγανά ποταμάκια και όλα τα καλόπαιδα που κατασκευάσατε για τη δική σας κατανάλωση τη θεωρία των άκρων που συνδέονται μεταξύ Αριστερού Χώρου και Χρυσής Αυγής, σας βόλεψε η Χρυσή Αυγή όσο κανέναν άλλον. Κόβεστε τώρα για το σάβουαρ βιβρ, θυμηθήκατε ακόμα και τους καλούς τρόπους προκειμένου να προστατέψετε τη συγκυβέρνηση που ευελπιστείτε να σας ξαναβγάλει στην επιφάνεια, συγκαλύπτοντας τη διαπλοκή που σας έδωσε πόστα και υπόσταση . Γιαπιδο-αλήτες, μας μάθατε καλούς τρόπους εσείς δεκαετίες τώρα , όπως μας μάθατε και τις μουσικές σας προτιμήσεις και την αποδόμηση στο θέατρο, στη ζωή και επί παντός επιστητού.
Βρήκατε και τα κάνετε βέβαια, μια αριστερά είτε με τα δικά της ζωτικά ψεύδη, είτε με όραμα εξουσίας ικανή για τη γελοιωδέστερη συμμαχία. Αλλά πόσο γελοία να είναι η συμμαχία με τον Καμμένο, όταν αυτή η ίδια Αριστερά σας περιέθαλψε , σας δυνάμωσε, έδωσε γην και ύδωρ τότε που σκάγατε μύτη και πάμπολλες φορές στη συνέχεια , συμπορεύτηκε μαζί σας επιχειρηματικά, ιδεολογικά αντί όχι πινακίου φακής ακριβώς , ένα λιγότερο βιβλικό πιάτο γεύτηκε και αυτή προδίνοντας για ένα ρεαλιστικό παρόν, το μέλλον. Γιατί ο αξιακός κόσμος δεν συγχωρεί, δεν υποτάσσεται στις ρεαλιστικές πολιτικές, γιατί άπαξ και έχασες τον πνευματικό σου προσανατολισμό στα ανακατέματα της τράπουλας, καμένο φύλλο έγινες και εσύ.
Εκμεταλλεύεστε καλόπαιδα ένθεν και ένθεν , τη συγκυρία που μας οδηγήσατε με τα έργα και τις επιλογές σας. Όμως η νέα τάξη προλετάριων και παριών και κατατρεγμένων που δημιουργήσατε και εμπλουτίζετε καθημερινά, φροντίσατε παράλληλα να μην έχει και τα παραδοσιακά κωλύματα , μπορεί να μην είναι καθόλου υπάκουη σε συλλογικές πειθαρχίες, μπορεί για λόγους επιβίωσης να γίνονται ακόμα και μπράβοι και λακέδες σας και καλλιτέχνες τσιρκολάνοι και του χεριού σας όσο ποτέ. Αλλά έτσι ανερμάτιστοι εξαρχής, αυτή η νέα γενιά προλεταρίων συνδυάζοντας ευστροφία και αμοραλισμό θα φέρει σε πέρας τις φοβίες και τις ανασφάλειες που κοντρολάρετε με χρήμα , υγιεινή διατροφή και χάπια.
Είστε ήδη και θα γίνετε αφόρητα πιο πολύ, διαταραγμένοι, δυστυχισμένοι, σε επισφαλή θέση παρά την οικονομική σας υπεροπλία. Αυτοί που πληρώνετε για να σας προστατεύουν, άνετα αλλάζουν εργοδότη, άνετα μπορεί να παίξουν τον αντίθετο ρόλο. Ζήστε λοιπόν το σαιξπηρικό σας έργο στην αποκορύφωση του , δεν έχει καμιά σημασία πια αν θα το συνοδεύετε με μεγάλες ορχήστρες κλασικής μουσικής και τζαζ ιδιωμάτων, ή με υγρά μάτια ακούγοντας τσάμικα, βλάχικα , ρεμπέτικα , λαϊκά – κακομοίρηδες – ή με τη μουσική που σας χαρακτηρίζει περισσότερο , τα ευρωσκυλάδικα, αυτή την γλοιώδη συλλογή τραγουδιών που ενταφιάζει καθημερινά τον έρωτα. Το μόνιμο άλλοθι και το σαθρό περιεχόμενο της ζωής κάθε εγκληματία, ο έρωτας και καλά, η οικογένεια και καλά, τα παιδιά και τα κόκκαλα των προγόνων και καλά.
Γιατί φυσικά δεν είναι ανάγκη να είσαι ο Χίτλερ ή ο Στάλιν , ο ντε Γκολ ή ο Τσόρτσιλ, η Αμερικανός πρόεδρος ή σκατόγερος της Δημοκρατίας – έχει και η επιτυχία τις διαβαθμίσεις της -αρκεί που καταστρώνετε πάντοτε μια ζωή ερήμην των άλλων, που οι αδικίες σας φαίνονται αυτονόητες, που επικαλείστε την αισθητική για να φυγαδεύετε τις ενοχές σας.
Μπουκώστε, μπουκώστε κοινωνική ισχύ, υλική ευμάρεια , γίνετε οι απόλυτοι σκλάβοι με κουστούμια και βραδινές εμφανίσεις. Δεν έχετε ιδέα πως εκδικείται το ανικανοποίητο όση ικανοποίηση και να σας προσφέρουν οι συγκρίσεις, ο σαδισμός και η έπαρση. Ζείτε ήδη τον κολασμό σας, τα έχετε χάσει ήδη όλα.
Μπήκαμε στο Πάσχα, δεν χρειάζονται καν οι εκκλησίες και τα τελετουργικά σας που αδέξια πάντα αντικαθιστούν το νόημα μιας συμπαντικής τάξης , όλη η φύση δοκιμάζεται από τον θάνατο αλλά εσείς είστε ήδη φύσεις νεκρές , πώς να σας απορροφήσει το μυστήριο;

 
ημεροδρόμος
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια