Προσφατα
.

25.4.15

Την έκαψαν ζωντανή

Η εικονιζόμενη Σαμπάνα Μπίμπι (Shabana Bibi), 25 ετών, από την περιοχή Μουζαφαργκάρχ (Muzaffargarh) του Πακιστάν, κάηκε ζωντανή επειδή έφυγε από το σπίτι της για να επισκεφτεί την αδελφή της δίχως την άδεια του συζύγου της. 
Η νεαρή γυναίκα ξεψύχησε το Σάββατο στο νοσοκομείο και ενώ είχε υποστεί εγκαύματα στο 80% του κορμιού της. Η Αστυνομία συνέβαλε τον σύζυγό της Μουχάμαντ Σιντίκουε (Muhammad Siddique) και τον πεθερό της Πιρ Μπακχς. 
Ο αδελφός της Σαμπάνα Μπίμπι, Μουχάμαντ Αζάμ (Muhammad Azam), είπε στους δημοσιογράφους ότι ο σύζυγός της εξαγριώθηκε όταν έμαθε ότι η 25χρονη επισκέφθηκε την αδελφή της δίχως πρώτα να του ζητήσει την άδεια. Στη συνέχεια ήταν ο πατέρας του, ο πεθερός δηλαδή της γυναίκας, ο οποίος χτύπησε άσχημα την Μπίμπι και ύστερα την περιέλουσε με πετρέλαιο και της έβαλε φωτιά. Το φριχτό έγκλημα συνέβη στις 17 Απριλίου. 
Ο αδελφός της 25χρονης προειδοποίησε ότι θα αυτοπυρποληθεί μπροστά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής εάν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη στην άγρια δολοφονία. Ο αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας δήλωσε ότι «συλλάβαμε τον σύζυγο και τον πεθερό της γυναίκας και τους κατηγορήσαμε για φόνο και τρομοκρατία». 
Η κατηγορία για «τρομοκρατία» συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις στο Πακιστάν, ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα η υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, ο αστυνομικός Νασίμ (Naseem), που ερευνά την υπόθεση, σε νεώτερες δηλώσεις του είπε ότι η Αστυνομία δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η κοπέλα αυτοκτόνησε. 
Μάλιστα υπογράμμισε ότι η αστυνομική έρευνα θα μπει στο αρχείο και οι κατηγορούμενοι για φόνο θα αφεθούν ελεύθεροι εάν τρεις κάτοικοι της περιοχής ορκιστούν στο Κοράνι ότι ο Πιρ Μπακχς, ο πεθερός, είναι αθώος. 
Μάλιστα, από ό,τι φαίνεται, οι τρεις μάρτυρες βρέθηκαν και αναμένεται να επισκεφθούν το αστυνομικό τμήμα την Κυριακή, ώστε να δώσουν τον όρκο στο Κοράνι και αμέσως μετά σύζυγος και πεθερός θα αφεθούν ελεύθεροι. 
Εκατοντάδες γυναίκες δολοφονούνται από συγγενείς τους στο Πακιστάν κάθε χρόνο, σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, συνήθως για θέματα «τιμής». 
Από το 2008 τουλάχιστον 3.000 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στο Πακιστάν από συζύγους και άλλους συγγενείς τους.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια