Προσφατα
.

8.4.15

ΗΠΑ: Οι "σερίφηδες" ρίχνουν στο ψαχνό


Πολλαπλά κρούσματα αστυνομικής βίας με θύματα κυρίως αφροαμερικανούς και πολίτες που χρίζουν κοινωνικής προστασίας σημειώνονται τον τελευταίο χρόνο στην Αμερική.
Μετά την εκτέλεση της εγκύου που συγκλόνισε την κοινή γνώμη ακόμη μια δολοφονία έρχεται να προστεθεί στο αστυνομοκρατούμενο κράτος των ΗΠΑ.
Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2014 στο Αϊντάχο των ΗΠΑ. Στο βίντεο εμφανίζονται αστυνομικοί να σκοτώνουν μια γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών και έγκυο στο τέταρτο, η οποία, βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ και κραδαίνει ένα μαχαίρι, απειλώντας να αυτοκτονήσει και αρνούμενη να πετάξει το μαχαίρι της. Η γυναίκα, η 35χρονη Jeanetta Riley, όπως έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα είχε μεταφερθεί από τον σύζυγό της στο νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι γιατροί την κρίση της, καθώς είχε ιστορικό ψυχικών διαταραχών.
Στο δεύτερο περιστατικό αστυνομικός διακρίνεται σε ερασιτεχνικό βίντεο να πυροβολεί πισώπλατα οκτώ φορές αφροαμερικανό ο οποίος έτρεχε να ξεφύγει. Ο αφροαμερικανός είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας της κυκλοφορίας. 
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και Πολιτικών Δικαιωμάτων του Αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη δολοφονία ενός 50χρονου αφροαμερικανού από ένα λευκό αστυνομικό στη Νότια Καρολίνα, ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια