Προσφατα
.

9.4.15

Τούρκοι έγιναν... οι Τούρκοι με το άγαλμα

Μήνυσαν τον δήμαρχο της Αγκυρας
Το Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών της Τουρκίας(TMMOB) υπέβαλε αγωγή κατά του δημάρχου της Αγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ για την αμφιλεγόμενη απόφαση να κοσμήσει την τουρκική πρωτεύουσα με ένα κακόγουστο άγαλμα, που μοιάζει με ρομπότ από την σειρά ταινιών Transformers. 
Το TMMOB καταγγέλλει ότι ο δήμαρχος σπατάλησε «τα λεφτά των φορολογουμένων» για ένα άγαλμα αμφιβόλου αισθητικής. Ο εκκεντρικός δήμαρχος, κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος, βρίσκεται στο απόγειο της αρνητικής επικαιρότητας μετά την δημόσια αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς και τις κατηγορίες σε βάρος του από την αντιπολίτευση για διαφθορά. 
Ο Γκιοκτσέκ προκαλεί τώρα με την τοποθέτηση του αγάλματος κοντά στο νέο προεδρικό μέγαρο, το λεγόμενο «παλάτι» του Ερντογάν. 
Το ρομπότ από μέταλλο και πολυεστέρα στήθηκε στη διασταύρωση της κεντρικής λεωφόρου προς το άλσος «Ατατούρκ» στις 2 Απριλίου και έχει χαρακτηριστεί ως «έργο γοήτρου» από τον δήμαρχο. 
Οπως μετέδωσε το CNNTürk, άλλα 20 αγάλματα-ρομπότ θα συμπεριληφθούν στο νέο θεματικό πάρκο, που ετοιμάζει ο δήμαρχος, αν και η κατασκευή του έχει προσωρινά σταματήσει ύστερα από απόφαση δικαστηρίου που το χαρακτηρίζει αυθαίρετο.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια