Προσφατα
.

23.3.15

Φαγωμάρα στο Charlie Hebdo για τα λεφτά

Μετά τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο τους συντάκτες του περιοδικού η κυκλοφορία εκτοξεύθηκε αποφέροντας σημαντικά κέρδη. 
Η πικρή διένεξη των συντακτών με την διοίκηση αφορούν έσοδα 22 εκατ. ευρώ ζητώντας ισότιμη μεταχείριση και νομή των κερδών, τονίζοντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονταν το περιοδικό πριν την τραγωδία. 
Οι συντάκτες υποστηρίζουν πως, αποδεδειγμένα, κινδυνεύουν ακόμη και με τη ζωή τους για τη δουλειά τους, όμως η διοίκηση εμφανίζεται αρνητική σε μία διένεξη που παίρνει πικρό χαρακτήρα όσο η τραγωδία είναι ακόμη νωπή. 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διένεξη για το μοντέλο του Charlie Hebdo έχει ξεσπάσει με φόντο τα έσοδα 22 εκατ. ευρώ που έχει απροσδόκητα καταγράψει η εφημερίδα μετά τις επιθέσεις. 
Επιπλέον, στο Charlie Hebdo έχουν γίνει δωρεές (που προορίζονταν ως επί το πλείστον για τις οικογένειες των θυμάτων). Προ των επιθέσεων, η κυκλοφορία του είχε καμφθεί σημαντικά και τα οικονομικά του βρίσκονταν σε δεινή θέση. 
Το πρώτο τεύχος μετά την επίθεση, το λεγόμενο «τεύχος των επιζώντων», έγινε ανάρπαστο τις πρώτες ώρες της κυκλοφορίας του και είχε τυπωθεί σε άνευ προηγούμενου αριθμό αντιτύπων. 
Σήμερα, το 40% του Charlie Hebdo ανήκει στους γονείς του Στεφάν Σαρμπονιέ, του αρχισυντάκτη που είχε σκοτωθεί στην επίθεση. Άλλο ένα 40% ανήκει στον σκιτσογράφο Riss, ο οποίος επέζησε, και το υπόλοιπο 20% στον διευθυντή Ερίκ Πορτό. 
Ομάδα έντεκα συντακτών έχει κινηθεί τις τελευταίες ημέρες, ζητώντας μεγαλύτερη διαφάνεια στη διανομή των κερδών και επανεξέταση του μοντέλου στο Charlie Hebdo: «Όσο μεγαλύτερος ο κοινός έλεγχος, τόσο πιο κοινά θα λαμβάνονται οι αποφάσεις, πράγμα πολύ καλύτερο για όλους» ανέφερε ο συντάκτης Λοράν Λεζέ. Η νομική εκπροσώπηση της εταιρείας υποστήριξε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «τα χρήματα έκαναν περισσότερο κακό παρά καλό στο περιοδικό» ενώ συντάκτης υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «ερίζουμε για την κληρονομιά του Hebdo ενώ ακόμη δεν πρόλαβαν να το φάνε τα σκουλήκια».

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια