Προσφατα
.

27.3.15

ΝΑΤΟ: στην υπηρεσία της Ουκρανίας

ΝΑΤΟ: Η Δύση πρέπει να εξετάσει κάθε μέσο για να βοηθήσει την Ουκρανία
Μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ για την δημιουργία ευρωστρατού φοβούμενος την Ρωσία αλλά και για ενίσχυση της Ουκρανίας, έρχεται το ΝΑΤΟ να μπει στο παιχνίδι ανοιχτά πλέον.
Η Δύση θα πρέπει να εξετάσει τη χρήση κάθε μέσου, περιλαμβανομένης της αποστολής όπλων, για να βοηθήσει την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο ανώτερος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ. 
Χωρίς να κατονομάσει την Ρωσία, ο στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλοβ της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είπε στο Φόρουμ των Βρυξελλών, το οποίο διοργάνωσε η γερμανική δεξαμενή σκέψης Marshall Fund, ότι κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιούνται διπλωματικά, στρατιωτικά και οικονομικά μέσα. 
«Επομένως, θεωρώ ότι εμείς στη Δύση θα πρέπει να εξετάσουμε όλα τα μέσα ως απάντηση. Αν θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση; Η απάντηση είναι ναι. 
Αλλά και η αδράνεια μπορεί να είναι αποσταθεροποιητική», είπε ο Μπρίντλοβ, ο οποίος είναι ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και διοικητής της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης. 
Ο ίδιος είπε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ αναφέρουν «ανησυχητικές» στρατιωτικές εξελίξεις επί του πεδίου στην ανατολική Ουκρανία και εκφράζουν ανησυχία για το αν η συμφωνία εκεχειρίας που συνήφθη τον περασμένο μήνα στο Μινσκ τηρείται.


Reuters
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια