Προσφατα
.

12.3.15

Προτιμώ να πάω φυλακή παρά να δουλέψω για φασίστες

Η σκληροτράχηλη εισαγγελέας της Κριμαίας δεν τα παρατάει εύκολα
Σήμερα, λίγο πριν το κλείσιμο του ενός έτους στη θέση, η 33χρονη Ποκλόνσκαγια προβαίνει σε ανασκόπηση της θητείας της στην περιοχή. 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, η εισαγγελέας, σε συνέντευξή της στο TASS, δηλώνει ότι «πράκτορες από το γραφείο του Ουκρανού Γενικού Εισαγγελέα με πήραν τηλέφωνο και με απείλησαν, είπαν ότι θα με έβαζαν φυλακή, θα με σκότωναν, θα με έκαναν κομμάτια». 

Η Ποκλόνσκαγια ανέλαβε το πόστο στις 11 Μαρτίου του 2014. «Είπαν ανοιχτά και ευθέως ότι εάν παραιτούμουν από το γραφείο της εισαγγελίας της Κριμαίας, την ίδια στιγμή θα το εκλάμβαναν ως εθελοντική απόφαση παύσης της εγκληματικής δραστηριότητας. 

Πρόσθεσαν ότι ένα βαν με μια ελίτ μονάδα ήταν ήδη στον δρόμο για να με συλλάβει και ότι θα με έριχναν σε κελί φυλακής» είπε σε δημοσιογράφους. «Απάντησε ότι θα προτιμούσα να βρεθώ σε κελί φυλακής παρά να δουλέψω για φασίστες». 

Η ίδια αποκάλυψε ότι της είχε προταθεί η θέση από τον τότε πρωθυπουργό της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, που την ήξερε για λίγες μόνο ημέρες, αφού ο άνδρας που είχε επιλεγεί προηγουμένως είχε απορρίψει την πρόταση την τελευταία στιγμή. «Δεν φοβόμουν, ήταν να αναλάβω μεγάλη ευθύνη και αποφάσισα να αφήσω κατά μέρος κάθε φόβο- θα μπορούσα να υποκύψω σε αυτόν αργότερα. Ήθελα να τελειώσω τη δουλειά- θα φοβόμουν μετά. Έπρεπε να κάνουμε πολλά για να κινητοποιήσουμε τους ανθρώπους και να τους δείξουμε ότι υποστήριζαν τη σωστή πλευρά».
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια