Προσφατα
.

19.3.15

Γενοκτονία στο Β. Ιράκ από το Ισλαμικό κράτος

Οι επιθέσεις εναντίον των Γιαζίντι συνιστούν γενοκτονία
Οι Γιαζίντι είναι Κούρδοι που ζουν στο Β. Ιράκ και είναι ηλιολάτρες. 
Όταν εισέβαλε το Ισλαμικό κράτος στα εδάφη τους σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ διέπραξαν εγκλήματα που συνιστούν γενοκτονία έχοντας πρόθεση να τους εξαφανίσουν. 
Δολοφονίες, βιασμοί, απαγωγές παιδιών και άλλες βιαιοπραγίες έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που ήθελαν να οδηγήσουν στον αφανισμό τους αναφέρει έκθεση την Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. 
Η έκθεση συντάχθηκε από ερευνητές της Ύπατης Αρμοστείας, οι οποίοι εστάλησαν στην περιοχή και βασίζεται σε καταθέσεις 100 αυτοπτών μαρτύρων. 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, όλες οι ωμότητες οι οποίες περιγράφονται στην έκθεση συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για να στοιχειοθετηθούν παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού δικαίου. 
Οι ερευνητές καταγγέλλουν επίσης τις ωμότητες που διαπράχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος και κατά άλλων ομάδων, ανάμεσά τους χριστιανοί, σιίτες Τουρκμένοι, Κούρδοι και άλλοι. 
Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι συγκέντρωσαν πληροφορίες για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και τις συμμαχικές τους πολιτοφυλακές, αποτελούμενες κυρίως από ιρανόφιλους σιίτες, κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης κατά του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίες μπορεί επίσης να συνιστούν εγκλήματα πολέμου.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια