Προσφατα
.

19.3.15

Η Κρήτη χτυπιέται από κύμα Ναζιστών

Με την κατηγορία του φιλοΝαζιστή θα καθίσει στο σκαμνί ο Γερμανός καθηγητής Ρίχτερ με εντολή του Έλληνα Εισαγγελέα Ρεθύμνου
Κατερινα Γκαράνη
Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Κρήτη κορυφώνεται. Από την τιμή να γίνει διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης θα πάρει την τιμή να γίνει κατηγορούμενος για το ναζιστικό σύγγραμά του "Operation Merkur: Die Eroberung der Insel Kreta im Mai 1941 ("Επιχείρηση Ερμής: η Κατάκτηση της νήσου Κρήτης τον Μάιο του 1941"), στο οποίο ο Ρίχτερ χαρακτήριζε ως ήρωες του Ναζιστές αλεξιπτωτιστές που σκοπό είχαν την κατακρεούργηση των Κρητικών το Μάιο του 1941.

Ναζιστής με τιμή και καμάρι
Στο προοίμιο του βιβλίου του ο Χάινς Ρίχτερ τονίζει:" Οι Γερμανοί που είχαν πολεμήσει στην Κρήτη βρήκαν εκεί [=στους Νεοζηλανδούς] την αναγνώριση που τους στερούν μέχρι σήμερα στην πατρίδα τους, παρότι στο μεταξύ Γερμανοί στρατιώτες συμμετέχουν σε αποστολές στο εξωτερικό. Κατά την διατύπωση κρίσεων δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως οι νεαροί αυτοί αλεξιπτωτιστές υπήρξαν θύματα μιας παιδείας που στόχευε στην υπακοή και εμπόδιζε την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Επρόκειτο για νέους γεμάτους ενθουσιασμό, οι οποίοι γνώριζαν πως ανήκαν σε μια ελίτ. Ο ιδεαλισμός των ανδρών αυτών έτυχε της χειρότερης δυνατής μεταχείρισης. Έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν και ρίσκαραν τη ζωή τους χωρίς να έχουν συνείδηση των κινήτρων. Έχει έρθει η ώρα να τους το αναγνωρίσουμε".
Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας της ανακρίτριας, κας Πατεράκη, ο Εισαγγελέας εκμεταλλευόμενος ορθώς και δικαίως τον Νόμο 4285/2014 για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (Ι. 328), παραπέμπει τον Γερμανό καθηγητή σε δίκη με την κατηγορία "Άρνηση εγκλημάτων του Ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με υβριστικό περιεχόμενο".
Στο βιβλίο του ο καθηγητής που θαυμάζει τα επιτεύγματα του Ναζιστικού Στρατού δικαιολογεί τις σφαγές των Ναζιστών διότι οι Έλληνες αντιστάθηκαν μέσω ανταρτοπολέμου εναντίον των  κατακτητών: "Στη διαστρέβλωση της εικόνας (για τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές) συντέλεσαν οι εξελίξεις της μετέπειτα κατοχικής περιόδου, όταν αναπτύχθηκε ο ανταρτοπόλεμος και οι δυνάμεις κατοχής (…) απάντησαν με αντίποινα και κλιμάκωση της βίας. Ο αγώνας αυτός δεν ήταν πια «καθαρός» και έντιμος αλλά βρόμικος και κτηνώδης. Η SOE (Special Operations Executive) ενθάρρυνε τη συνέχισή του".

Η Ελλάδα είχε παρασημοφορήσει έναν Ναζιστή
Ο καθηγητής Ρίχτερ είχε πάρει εργολαβία την ιστορία της Ελλάδας και της Κύπρου επί 40 χρόνια. Έχει εκδώσει 17 βιβλία και 220 μελέτες που αφορούν αποκλειστικά την πολιτική, τα κόμματα και την Ιστορία των δύο κρατών. Η έδρα του στο Πανεπιστήμιο του Μάνχαϊμ είχε άλλωστε τον ρόλο αυτό. Να ασχολείται με την ελληνική και κυπριακή ιστορία και πολιτική. Στην Γερμανία, σύμφωνα με το βιογραφικό του, αναγνωρίζεται ως ειδικός σε θέμα Ελληνική και Κυπριακής Ιστορίας.
Για όλα αυτά τα μεγάλα επιτεύγματα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, τον παρασημοφόρεσε το 2000 με το "Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα". Το συγκεκριμένο μετάλλιο μεταξύ άλλων απονέμεται επίσης σε αλλοδαπούς για "εξαίρετες πράξεις τους που αυξάνουν το διεθνές γόητρο της Ελλάδας".

Ο μαθητής του ναζιστή, καθηγητής Στεργίου
Άγνωστο αν εισαγγελική έρευνα θα γίνει για τον μαθητή του Χάινς Ρίχτερ, κ. Στεργίου, ο οποίος ήταν αυτός που πρότεινε για την τιμητική διάκριση ως Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον κατηγορούμενο για φιλοναζιστικές πράξεις, Ρίχτερ.
Όπως διαβάζουμε στην επιστολή, ενός από τους Έλληνες που αντέδρασαν έγκαιρα για την απίστευτη αυτή πρόκληση, του στρατηγού Μανούσου Παραγιουδάκη, που έστειλε προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου στις 17 Νοεμβρίου του 2014, ο καθηγητής Στεργίου έχει πολλά χρόνια δηλώσει δημοσίως τις ανθελληνικές τάσεις του. 
Συγκεκριμένα κατά τον κ. Παραγιουδάκη, στις 8 Ιουνίου του 2011 παρεβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Ρίχτερ  που έγινε στο Ιστορικό Μουσείο της Κρήτης. Γράφει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: "Ένας εκ των εισηγητών, ο καθηγητής κ. Στεργίου, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η Μάχη της Κρήτης δεν ήταν κάτι σημαντικό στο πλαίσιο των συνολικών επιχειρήσεων του Β΄ΠΠ, ότι η καθυστέρηση για 6 εβδομάδες της επιχείρησης BARBAROSSA ήταν μύθος, ότι το αντάρτικο στην Κρήτη ήταν ασήμαντο και άλλα- απαξιωτικά- για τη Μάχη. Όπως θα θυμάστε, επιχείρησα να αντικρούσω τις απόψεις του, στο λίγο χρόνο που μου δόθηκε".

Τι ρόλο παίζει το Πανεπιστήμιο Κρήτης; 
Από το 2011 η Ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεστημίου Κρήτης, γνώριζε τι είναι ο Χάινς Ρίχτερ αλλά και ο μαθητής του, Ανδρέας Στεργίου που έχει ένα πολύ βαρύ βιογραφικό που ξεκινά από υποτροφίες του Ιδρύματος των Κρατικών Υποτροφιών το 1991 και καταλήγει ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ  το 2010. Γνωρίζει επίσης ότι το 2013 ο Ανδρέας Στεργίου υπήρξε επισκέπτης ερευνητής στο Truman Institute of the Hebrew University στην Ιερουσαλήμ. Γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο του Ισραήλ που κινείται με χρήματα του Ιδρύματος Τρούμαν  και έχει καταπατήσει παλαιστινιακά εδάφη για να χτιστεί, "πλάσαρε" ισραηλινές γεωπολιτικές επιδιώξεις μέσα από συνέδριο που συνδιοργάνωσε με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στην 29 Σεπτεμβρίου του 2014. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια