Προσφατα
.

5.3.15

8χρονη κατηγορεί πολυεθνική εταιρία για σεξισμό

Sophie Trow ένα κορίτσι με πυγμή
Όταν πήγε να ψωνίσει παπούτσια με την μαμά της στα Clarks διάλεξε το μοντέλο Stomposaurus με τους αγαπημένους της δεινόσαυρους. Από το κατάστημα την ενημέρωσαν πως αυτό το μοντέλο είναι μόνο για αγόρια. Δεν ταιριάζει ανατομικά σε κορίτσια. 
Της πρότειναν μάλιστα να αγοράσει παπούτσια ροζ με κορδελάκια. 
Η Σόφι απελπισμένη που της στερούσαν τα αγαπημένα της παπούτσια, αλλά και θιγομένη γι' αυτόν τον διαχωρισμό, επιστρέφοντας στο σπίτι έγραψε γράμμα αμέσως προς τα Clarks, το οποίο κοινοποίησε η μητέρα της μέσω twitter. 
Η Σόφι απευθυνόμενη στους υπεύθυνους της εταιρίας τους ενημέρωνε πως εκτός από τα ροζ της αρέσουν και άλλα χρώματα, όπως το μπλε και πως λατρεύει την παλαιοντολογία. Συνεχίζοντας στο γράμμα νουθετεί τους υπεύθυνους για το οτι πρέπει επιτέλους να μάθουν και τι θέλουν τα κορίτσια και να κάνουν αμέσως κάτι γι΄αυτό. Και πως δεν μπορούν να κάνουν σεξιστικά παπούτσια. 
Η μητέρα της υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία της δήλωσε πως : "θέλω τα παιδιά μου να έχουν επιλογές και να είναι ισχυρές προσωπικότητες". 
Η μικρή Σόφι ανάγκασε την εταιρία να απολογηθεί μέσω του υπευθύνου της και να απαντήσει πως ήταν λάθος των πωλητών η ενημέρωση πως τα παπούτσια είναι μόνο για αγόρια. Τόνισαν μάλιστα πως η σειρά Stomposaurus μπορεί να φορεθεί με ασφάλεια από αγόρια και κορίτσια. Η Σόφι μπορεί να έχει λοιπόν τα αγαπημένα της παπούτσια που μάλλον θα τα κρατήσει για να θυμάται και την μικρή ή μεγάλη νίκη της απέναντι στον διαχωρισμό των ανθρώπων.


metro.co
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια