Προσφατα
.

18.2.15

Σουδάν: CΙΑ και Μοσάντ πίσω από τους τζιχαντιστές


Στον ισχυρισμό ότι οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ βρίσκονται πίσω από τη δράση των τζιχαντιστών, προέβη ο πρόεδρος του Σουδάν, Ομάρ ελ Μπασίρ, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο δίκτυο Euronews, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του αποτρόπαιου βίντεο με τον αποκεφαλισμό 21 Αιγύπτιων Χριστιανών από τους δήμιους του Ισλαμικού Κράτους. 
Στη συνέντευξή του που θα μεταδοθεί σήμερα στο πλαίσιο της εκπομπής «Global Conversation», o πρόεδρος του Σουδάν διατύπωσε επίσης την άποψη ότι η αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους πρέπει να γίνει πρωταρχικά σε ιδεολογικό επίπεδο και κατόπιν σε στρατιωτικό. 
«H πολιτική που έχουμε ακολουθήσει είναι επιτυχής. Καταφέραμε να προσεγγίσουμε νέους που είχαν εξτρεμιστική συμπεριφορά, τους φέραμε σε επαφή με λόγιους και καταφέραμε να τους αλλάξουμε ιδέες» τόνισε ο Ομάρ ελ Μπασίρ και έπειτα μίλησε για τον ρόλο των ξένων δυνάμεων: «Είπα ότι η CIA και η Μοσάντ βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Δεν υπάρχει Μουσουλμάνος εδώ που είναι έτοιμος να προβεί σε τέτοιες πράξεις» σημείωσε.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια