Προσφατα
.

25.2.15

Ψέμματα και Τρόικα

Ραχόι:"Ο Σύριζα δεν είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό"
Σόιμπλε:"Χωρίς συμφωνία με την Τρόικα καμία ενέργεια"
"Δεν είπε την αλήθεια κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ κατά τις διαπραγματεύσεις διαφάνηκε ότι δεν μπορεί να κάνει κανείς ό,τι θέλει στην Ευρώπη". Ο Ισπανός πρωθυπουργός αναλύοντας την στάση, πριν και μετά του Σύριζα, στην ομιλία του στην Βουλή των Αντιπροσώπων συμπλήρωσε:"Το απαράδεκτο είναι ότι έδωσε το μήνυμα στον ελληνικό λαό, πως μετά την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, δεν θα υπήρχε πλέον πρόγραμμα διάσωσης". Εκείνο το οποίο ισχυρίστηκαν, δηλαδή ότι θα άλλαζαν τους κανόνες, ήταν άνευ νοήματος, ήταν άδικο. Δεν λειτουργείς έτσι σε μια Ενωμένη Ευρώπη".
Ο Ισπανός εταίρος της ελληνικής κυβέρνησης δίνει ακόμα μια φορά το στίγμα για το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής. "Εφαρμογή των συμφωνιών για να είμαστε εδώ για την Ελλάδα".

Η Τρόικα ζει και βασιλεύει
Από την πλευρά του το Βερολίνο εμμένει να αποκαλεί την Τρόικα ως Τρόικα και όχι ως Θεσμούς που θέλει η ελληνική κυβέρνηση. Η ουσία όμως είναι ότι ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε χρησιμοποίησε τον όρο Τρόικα για να δηλώσει στα ΜΜΕ ότι για οποιαδήποτε μπλοκάρισμα ή καθυστέρηση των αποκρατικοποιήσεων που συμφωνήθηκαν με την λίστα Βαρουφάκη, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παίρνει την έγκριση από την Τρόικα (Θεσμούς).
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια