Προσφατα
.

24.2.15

Πουλάνε κι αυτά που δεν πούλησαν οι προηγούμενοι


Μέσω της λίστας Βαρουφάκη, η ελληνική κυβέρνηση παραδίδει όλη την εθνική περιουσία και κρατά τον ρόλο κομπάρσου για τα μάτια του λαού.
Τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και τα εργατικά μπορούν να προωθηθούν με διάφορες νομικίστικους όρους για να φθάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουν οι δανειστές έτσι ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να ευχαριστεί συγχρόνως τα αφτιά του ελληνικού λαού. 
Όμως σε αυτό που δεν μπαίνει καμία αλλοίωση, διότι πρόκειται για τον πλούτο της χώρας, των πολιτών και των επόμενων γενεών Ελλήνων, είναι τα μέτρα που αφορούν τις κρατικοποιήσεις.
Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ παρέδωσε με την σειρά της την χώρα βορά στο πλιάτσικο των αγορών και ακόμα χειρότερα: Οτιδήποτε δεν ήταν στην λίστα του ΤΑΙΠΕΔ τώρα θα μπει προς πώληση με Δούρειο Ίππο "διάφορους δημόσιους οργανισμούς".  Η ειρωνεία είναι ότι η κυβέρνηση που πήρε την εξουσία με τον όρο "αντιμνημονιακή" στο επίσημο χαρτί υπογράφει ότι σέβεται τους μνημονιακούς νόμους. 
Όσο για τον Σύριζα που ως αντιπολίτευση από όλα τα μέτωπα (τοπικά και εθνικά) απεχθανόταν τις Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, τώρα ως κυβέρνηση αιτιολογεί ότι το ΣΔΙΤ είναι ο μόνος τρόπος ανάπτυξης της οικονομίας τουλάχιστον με βάση τον εθνικό πλούτο.

Γράφει η κυβέρνηση στην λίστα μέτρων που είναι προς επικύρωση:
Για να προσελκύσουν επενδύσεις σε τομείς κλειδιά και να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα δημόσια assets οι ελληνικές αρχές θα:

* Δεσμευτούν ότι δεν θα καταργήσουν ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ολοκληρωθεί. Στην περίπτωση που ο διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη διαδικασία σύμφωνα με τον νόμο.

* Διαφυλάξουν την παροχή βασικών δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών από τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις / τομείς με βάση και τους εθνικούς στόχους πολιτικής και την εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας.

* Επανεξετάσουν τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν προκηρυχτεί με στόχο την βελτίωση των όρων ώστε να βελτιστοποιηθούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη του δημοσίου, δημιουργηθούν έσοδα, ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, προωθηθεί η οικονομική ανάκαμψη και ενισχυθούν οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.

* Υιοθετήσουν μια προσέγγιση μέσω της οποίας οι νέες περιπτώσεις θα εξετάζονται κατά περίπτωση ανάλογα με την αξία τους, με έμφαση στις μακροχρόνιες μισθώσεις, κοινοπραξίες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και συμβολαίων που μεγιστοποιούν όχι μόνο τα κυβερνητικά έσοδα αλλά και τις προοπτικές των ιδιωτικών επενδύσεων.
* Ενοποιήσουν το ΤΑΙΠΕΔ με διάφορους δημόσιους οργανισμούς που βρίσκονται διασκορπισμένοι με στόχο την ανάπτυξη της δημόσιας περιουσίας και την ενίσχυση της αξίας του μέσω μικροοικονομικών πολιτικών και αναθεωρήσεων στα δικαιώματα ιδιοκτησίας.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια