Προσφατα
.

20.2.15

Εμπρός πίσω

Έφθασε η στιγμή που Σόιμπλε και Αριστερά συμφωνούν
Καμία σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις δεν έχουν όσα συμφωνήθηκαν στο Γιουρογκρούπ και αυτό έκανε την “αριστερή πλατφόρμα” του Σύριζα να αντιδρά για την παράταση χωρίς μνημονιακά μέτρα  αλλά με καθαρά μνημονιακές θέσεις. Οι “αντάρτες” του Σύριζα διαπιστώνουν ότι όχι μόνο δεν ήρθε η ανατροπή αλλά η κυβέρνηση έκανε πλήρη οπισθοχώρηση με το αίτημα Βαρουφάκη που έγινε δεκτό από τους εταίρους.

Ο Σόιμπλε δεν έκανε ούτε "βήμα πίσω"
Ο Σόιμπλε από την πλευρά του μετά την επικύρωση της συμφωνίας έκανε μία δήλωση που έρχεται να ταιριάξει απόλυτα με τις αντιδράσεις των “αριστερών” του Σύριζα.«Θεωρώ πολύ δύσκολο να εξηγήσει η ελληνική κυβέρνηση το πρόγραμμα που υπέγραψε στους ψηφοφόρους που την επέλεξαν» .
Μετά και από τις δηλώσεις Βαρουφάκη που πρόβαλε ως νίκη το να μην έχει δικαίωμα η κυβέρνηση να ψηφίσει οποιονδήποτε νόμο αν δεν ελεγχεί από τους δανειστές, έκανε όσους πίστευαν ότι η φράση “ούτε βήμα πίσω” να μιλούν πια για συνέχιση της κατοχής στην οποία βρίσκεται η χώρα εφόσον μετά την συμφωνία η κυβερνητική διεκδίκηση έμεινε στις προεκλογικές υποσχέσεις.
Οι Ευρωπαίοι έβαλαν την κυβέρνηση να επιβάλλει ως λύση Ανάπτυξης ένα νέο Μνημόνιο βαπτισμένο ως Συμβόλαιο αλλά με καθαρά και σκληρά αναμενόμενα μνημονιακά μέτρα.  
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια