Προσφατα
.

28.2.15

Τσίπρας: Μίλησε λέγοντας τίποτε


Πολύ λίγος και σε πανικό ο Αλέξης Τσίπρας. Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα,  προσπάθησε μέσα από τις γνωστές “αριστερίστικες” ατάκες να σώσει την εικόνα του ως ανατρεπτικού. Όμως δυστυχώς για αυτόν η ίδια πραγματικότητα τον διαψεύδει συνεχώς. 

Μαρία Τσολακίδη
Η τρόικα τελείωσε.Κι ας βαφτίζουν ορισμένοι του παλιού καθεστώτος τρόικα την Κομισιόν, ή τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς, με τους οποίους φυσικά συνεργαζόμαστε και συζητάμε, αφού ανήκουμε στην ευρωζώνη”, είπε ο κύριος Τσίπρας κατατάσσοντας όσους τολμούν να λένε την αλήθεια ως παλαιοκαθεστωτικούς. Στην ίδια του πρόταση όμως ο πρωθυπουργός αυτοδιαψεύδεται αφού μαρτυρά ότι είναι υποχρεωμένος να παίρνει την άδεια της πρώην Τρόικα και νυν Θεσμοί.  Στην ανάγκη του να υπερασπιστεί ότι μιλάει μόνο με θεσμούς κατάντησε να βαφτίσει “θεσμό” μία Τράπεζα (την ΕΚΤ) και ένα Ταμείο (ΔΝΤ). 

Μόλις χθες ευχαρίστησε τους Γερμανούς βουλευτές που υπερψήφισαν την δανειακή παράταση, δηλαδή την παράταση του δεύτερου πακέτου στήριξης που ορίζεται με όρους του Μνημονίου 2 και σήμερα δήλωσε και πάλι ότι τα “Μνημόνια είναι παρελθόν”.
Δεν έχουν περάσει τρεις ημέρες που όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μίλησαν για 30 με 40 δις ευρώ χρηματοδοτικό κενό που πρέπει να καλυφθεί με ένα καινούργιο πακέτο στήριξης. Ο κύριος Τσίπρας θέλει να πείσει ότι οι δανειστές είναι έτοιμοι να του δώσουν 40 δις χωρίς να έχουν σίγουρο ότι θα πάρουν τα πολλαπλάσια πίσω, όπως έκαναν με δύο Μνημόνια. Ξαφνικά οι δανειστές μάς αγάπησαν και θα μάς δώσουν χρήμα τζάμπα. Αν βαφτίσουν το Μνημόνιο 3 σαν Συμβόλαιο Ανάπτυξης δεν θα σημαίνει ότι οι όροι του δεν θα είναι τουλάχιστον το ίδιο σκληροί με τους προηγούμενους. 

Μόνο μανία καταδίωξης μπορεί να δικαιολογήσει την τάση του πρωθυπουργού που από τη μια μεριά λέει ότι οι εχθροί της παράταξής του έξω και μέσα στην Ελλάδα είχαν “ναρκοθετημένο το κάθε τους βήμα", αλλά από την άλλη όλοι αυτοί οι συντηρητικοί Ευρωπαίοι που κατηγορεί, έδωσαν τα χέρια με την “αριστερή” κυβέρνηση να “βοηθήσουν” την Ελλάδα με το αζημίωτο. Όσο για τους πολιτικούς τους εχθρούς “που ήθελαν να ρίξουν τη νέα κυβέρνηση στα βράχια”, εδώ και ημέρες τον παρακαλούν να φέρει την Δανειακή Παράταση στην Βουλή διότι θα την υπερψηφίσουν με χέρια και με πόδια με πρώτους τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Από τη μια ο πρωθυπουργός είναι πάνω από όλα φιλοευρωπαϊστής και "αντιιμπεριαλιστής", αλλά στην ομιλία του δε ξέχασε να αναφέρει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα “φοβούμενες” την ρήξη που θα έκανε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές, έκλασαν μέντες και έπεισαν τους συντηρητικούς της Ευρώπης να είναι πιο επιεικείς με την Ελλάδα. Ο κύριος Τσίπρας νομίζει ότι όλοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου και ότι ξεχνούν ότι επί ένα χρόνο ο ίδιος και το οικονομικό του επιτελείο δεν είχαν αφήσει φόρουμ οικονομικών λόμπι κεκλεισμένων των θυρών να μην συμμετέχουν παίρνοντας συμβουλές για το πώς θα δείξουν ότι “έρχεται η ανατροπή”. 

Αν αυτά τα λόμπι έχει ως σιγουριά ο πρωθυπουργός ότι θα στηρίξουν μία χώρα σαν την Ελλάδα, τότε μάλλον πρέπει να δει ντοκιμαντέρ στο You Tube για το τι κάνουν αυτά τα λόμπι σε τριτοκοσμικές χώρες όταν προσφέρουν “ανθρωπιστική βοήθεια”.

Η σιγουριά του κυρίου Τσίπρα ότι δεν θα έρθει Μνημόνιο Νο 3 μάς κάνει περισσότερο καχύποπτους από ό,τι ήμαστε στις προηγούμενες κατοχικές κυβερνήσεις. Διότι αν ο πρωθυπουργός από τη μια είναι σίγουρος ότι “ο πόλεμος δεν τελείωσε και τα δύσκολα έρχονται τώρα”, ποιοι είναι αυτοί που θα στηρίξουν την χώρα που πλέον δεν έχει άλλη εκλογική επιλογή, αφού και το “αριστερά στην κυβέρνηση” μάς τελειώσε. 

Ως κακός μαθητής στο μάθημα της Αμερικανικής Επικοινωνιολογίας ο κύριος Τσίπρας κάλεσε τις “συντρόφισσες και στους συντρόφους του” να είναι “πιο μαχητές και πιο αντάρτες”. Αντάρτες και μαχητές όμως “απέναντι στην προπαγάνδα που θέλει να στείλει τους Έλληνες πίσω στην αγκαλιά της απογοήτευσης και του φόβου”. Χωρίς να το καταλάβει ο “αριστερός” πρωθυπουργός κάλεσε τους παλαμακιστές, ψηφοφόρους και μέλη του κόμματός του να είναι έτοιμοι να βουλώνουν στόματα όταν αυτά του χαλάνε τις Συμφωνίες, τις Δανειακές Διαπραγματεύσεις, τα Σχέδια ΟΟΣΑ, τους φιλάνθρωπους οικονομικούς καρχαρίες που ήδη ήρθαν με το κρυφό κυβερνητικό σλόγκαν: “Οι εχθροί είναι φίλοι μας”.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ

Αριστερά,πατρίδα,πολυπολιτισμός,Ευρώπη (όσες ρίζες θέλετε),Ασία (για το φούσκωμα των υλικών),Λατινική(πολλά φρέσκα φύλλα από Τιτικάκα) Βόρεια Αμερική (ελάχιστες σκελίδες από το Σικάγο & μπόλικες ρίζες από τη wall street),Αφρική(μερικοί κόκκοι).

Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί το αλείφετε λάδι τοποθετώντας μέσα σε αυτό το ακόλουθο σκεύασμα.Καθαρίζετε προσεκτικά για να μη κοπείτε την Αριστερά σε εσωτερική και εξωτερική.Κατόπιν βάζετε πάνω σε μια λεκάνη τη πατρίδα ανακατεύοντας την απαλά με τα χέρια σας με το ματσάκι φρέσκο πολυπολιτισμό που έχετε φυτέψει στη γλάστρα του μπαλκονιού σας.Έπειτα μέσα στο πυκνόρευστο υλικό που διαμορφώσατε με τα χέρια σας ρίξτε και τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνοντας τα δυνατά είτε με τα χέρια σας,αν δε μπορείτε,χρησιμοποιήστε το μπλέντερ της σχολής του Σικάγου που έχει πολλές αποχρώσεις ή του Σίτυ του Λονδίνου τα οποία κάνουν πολύ καλή δουλειά.Όλο το υλικό το αφήνετε να φουσκώσει για μία ώρα σκεπασμένο ώστε να μη καθίσει καμιά μύγα.Κατόπιν τοποθετείστε το εν λόγω υλικό στο ταψί και βάλτε το στο πριθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.Το αποτέλεσμα θα εκπλήξει όλους τους καλεσμένους σας.Συνοδέψτε το με bourbon,tequila ή grand marnieur.