Προσφατα
.

17.2.15

Τα Ελληνόπουλα επιλέγουν Ολλανδία

Αυξημένο καταγράφεται τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον νέων από την Ελλάδα να σπουδάσουν στην Ολλανδία. Η Ολλανδία παρέχει περισσότερα από 1.500 αγγλόφωνα προγράμματα, σύμφωνα με στοιχεία της Ολλανδικής Πρεσβείας, η οποία σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών και με τη συμμετοχή εννιά Ολλανδικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη ενημερωτική εκδήλωση για τις σπουδές και την έρευνα στις Κάτω Χώρες. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών στην Ολλανδία ανερχόταν, το έτος 2013, περίπου στα 2.000 άτομα. “Είναι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός, αν συγκριθεί με τη διετία 2005-2006, που ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών δεν ξεπερνούσε τους 450”, δήλωσε η μορφωτική Ακόλουθος της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Μάρθα Τριανταφύλλου.

“Οι Έλληνες ενδιαφέρονται ως επί το πλείστον για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ολλανδία, αν και τελευταία καταγράφεται αύξηση του ενδιαφέροντος και για τις προπτυχιακές σπουδές. Προτιμούν τις Σχολές Κοινωνικών Επιστημών, Οικονομικών Επιστημών, τις Πολυτεχνικές, αλλά και Ακαδημίες Καλών Τεχνών”, σημείωσε η κ Τριανταφύλλου, ενώ όσον αφορά στο ενδιαφέρον Ολλανδών να σπουδάσουν στην Ελλάδα διευκρίνισε ότι “εκείνοι που επιθυμούν να έλθουν για ένα εξάμηνο, για πρακτική ή μεταπτυχιακό στην Ελλάδα δεν βρίσκουν αρκετά αγγλόφωνα προγράμματα και έτσι έρχονται κυρίως φοιτητές της αρχαιολογίας, οι οποίοι μιλούν την ελληνική γλώσσα”.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια