Προσφατα
.

28.2.15

Σε ποιους θα βάλει έκτακτο φόρο ο Βαρουφάκης

"Αυτοί που μου δίνουν συγχαρητήρια πρέπει να πληρώσουν και παράλληλα τους φόρους τους" .
Καταπληκτικό φορολογικό σύστημα, πρότασή μας είναι να μπει άμεσα σε εφαρμογή. 
Συνεχίζοντας στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός συμπλήρωσε. «Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θέλουμε να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία της χώρας και τη λαϊκή κυριαρχία επί των τειχών μας εξασφαλίζοντας ότι ποτέ δεν θα ξαναμπούμε στην αναξιοπρέπεια του να έχουμε πρωτογενή ελλείμματα. Εάν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο γι’ αυτό, θα το κάνω, αλλά θα το κάνω σ’ αυτούς που έχουν να πληρώσουν όχι σ’ αυτούς που δεν έχουν... Προφανώς θα είναι στοχευμένος».
Αυτό θυμίζει κάτι από παλαιότερες εποχές που κάθε έκτακτο φόρο τον βάφτιζαν όπως ήθελαν και αφού ξεκίναγε έμενε για τα καλά στις πλάτες των γνωστών υποζυγίων.
Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ποιους θα θεωρήσει ο κύριος Βαρουφάκης έχοντες να πληρώσουν τον έκτακτο φόρο που ίσως χρειαστεί να βάλει. 
Από που θα αντλήσει τα στοιχεία για το αν έχει κάποιος να πληρώσει; Από τα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών; Αν για παράδειγμα ένας πολίτης έχει να δει μεροκάματο ή πηγή εσόδων πάνω από δυο, τρία, χρόνια και στα στοιχεία φαίνεται κάτοχος περιουσίας αποκτηθείσας πριν πέντε, δέκα χρόνια θα θεωρείται κατάλληλος να πληρώσει τα έκτακτα;
Ένας άνεργος πενταετίας με περιουσία το πατρικό στο χωριό  που κληρονόμησε θα έχει ή δεν θα έχει να πληρώσει; Ποιος θα ερμηνεύσει το τι έχει αυτός που θα κληθεί να πληρώσει;
Εκτός κι αν πιστεύει πως οι εκατοντάδες χιλιάδες αποχαυνομένοι της τηλεόρασης που τον έκαναν ήρωα σε μια εβδομάδα θα συγκινηθούν και θα πληρώσουν κιόλας.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια