Προσφατα
.

23.2.15

Η επιστολή της Ελλάδας και ο επαρχιώτης πολιτικάντης

Επαρχιώτη πολιτικάντη παλαιάς κοπής θυμίζει η αναμενόμενη επιστολή που θα στείλει η κυβέρνηση στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η μόνιμη απάντηση των πολιτικάντηδων στους ψηφοκουβαλητές τους είναι: "έστειλα επιστολή στον υπεύθυνο υπουργό". Έτσι μέσω των έγκυρων Financial Times μαθαίνουμε τα μέτρα και το προσχέδιο που θα στείλει η κυβέρνηση για να πράξουν οι των Βρυξελλών οτι έχουν ήδη αποφασίσει.
Mε τίτλο «H Ελλάδα παλεύει να στείλει τα προσχέδια των μέτρων στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς» ο Peter Spiegel και η Kerin Hope γράφουν για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων πάνω στις οποίες δουλεύει απόψε Κυριακή η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το άρθρο ένα προσχέδιο των μεταρρυθμίσεων έχει ήδη σταλεί και υπάρχουν ήδη ανησυχίες ότι τη Δευτέρα μπορεί να υπάρχει κάποια «αντίσταση» στα προσχέδια της ελληνικής κυβέρνησης. O ίδιος ο Γιάννης Βαρουφάκης πάντως διαψεύδει ότι έχει σταλεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις στην Κομισιον.
Οι πηγές των Financial Times είναι αντικρουόμενες: Σύμφωνα με μια πηγή οι μεταρρυθμίσεις θα είναι κυρίως «διαρθρωτικού χαρακτήρα». Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα θέλει να πάρει μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου των τσιγάρων και των καυσίμων αποκομίζοντας έτσι έσοδα της τάξης των 2 με 2,5 δισ. ευρώ.
Άλλες πηγές της εφημερίδας πάντως υποστηρίζουν ότι τα μέτρα είναι πιο «αφηρημένα» χωρίς συγκεκριμένα νούμερα, μια τακτική που μέχρι τώρα έχει εκνευρίσει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που κατηγορούν καιρό τώρα την ελληνική κυβέρνηση για αόριστες προτάσεις χωρίς ικανοποιητικές λεπτομέρειες αναφορικά με τον προϋπολογισμό ή κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο.
Οι Financial Times δεν παραλείπουν στο ίδιο κείμενο να σχολιάσουν τις κυβερνητικές διαφωνίες ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στην επιστολή του Μανώλη Γλέζου αλλά και την αντίδραση της Σοφίας Σακοράφα.

Πηγή: Financial Times

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια