Προσφατα
.

18.2.15

Στις 28 του μήνα, τελειώνουμε

Για άλλη μια φορά οι Ευρωπαίοι αμόλησαν τα δημοσιογραφικά τους επιτελεία να τρομάξουν τους Έλληνες αν η κυβέρνηση δεν δεχθεί τους όρους των δανειστών και εταίρων.
Στο Νο1 της δημοσιογραφικής πληρωμένης δημοσιογραφίας έρχεται το γνωστό στους Έλληνες από το παρελθόν Focus με τον απειλητικό τίτλο :«Στις 28 τα μεσάνυχτα, τέλος», μία φράση που χρησιμοποίησε ο κύριος Σόιμπλε με την ολοκλήρωση του τελευταίου Γιουρογκρούπ.
Στο Νο 2 έρχεται το μερκελικό  Spiegel γράφοντας: «Η τακτική της νέας ελληνικής κυβέρνησης έχει στόχο το φτηνό χειροκρότημα των Ελλήνων συμπατριωτών. Αυτό είναι πολύ λίγο για την κυβέρνηση μιας χώρας, που υπήρξε στη διάρκεια της κρίσης χρέους όχι απλώς θύμα, αλλά και θύτης», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό στην ιστοσελίδα του. Στο ίδιο σχόλιο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού, οι A. Τσίπρας και Γ. Βαρουφάκης παρουσιάζονται σαν "παίκτες πόκερ, οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει «πως κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα με την μπλόφα τους». «Όποιος δρα με τόση ευκολία, δεν ενεργεί ιστορικά. Μάλλον δειλά», αναφέρει στο σχετικό άρθρο του ο ανταποκριτής του "Spiegel" στις Βρυξέλλες.
Τέλος, στο Νο3 η  Frankfurte Allgemeine, ο ανταποκριτής τις οποίας κάνει λόγο για "τα όρια της υπομονής" επικρίνοντας δριμύτατα την  υπερβολική δόση "αυτολύπησης" που βγάζει προς την έξω η ελληνική κυβέρνηση και έχει ξεπεράσει ακόμη και τους προκατόχους της στον ρόλο του θύματος. Ταυτόχρονα προειδοποιεί τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη να μη στηρίζεται στη βοήθεια του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, γιατί «δεν είναι αυτός ο συνομιλητής της Αθήνας σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι εκείνες που πρέπει να πληρώσουν τη βοήθεια. Και η υπομονή των συγκεκριμένων έχει τελειώσει", υποστηρίζει η εφημερίδα.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια