Προσφατα
.

9.1.15

Je suis Μαλακιστίρ

του Γιάννη Λαζάρου
Πριν αναφωνήσεις «Je suis Charlie”, ξεφτίλα, συνειδητοποίησε ότι η πολιτική σου στάση σε κάνει ακριβώς αυτό που οι άνθρωποι της Charlie Hebdo σιχαινόταν μέχρι διακωμώδησης. Ξεφτίλα, ήσουν η έμπνευση αυτών των ανθρώπων. Μέσα από την γελοιοποίηση των πολιτικών εκπροσώπων μούτζωναν εσένα που επέλεξες κόμμα και γραμμή για να σώσεις το τομάρι σου γράφοντας στα παλιά σου τα παπούτσια τον όρο αξιοπρέπεια και ελευθερία.
Τα εξώφυλλα της γαλλικής σατυρικής, άκρως πολιτικής και αντισυστημικής γαλλικής εφημερίδας πήραν τα πλακάτ να δηλώσουν την συμπαράσταση στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Είδαμε τα φασιστοκάθικα να διαδηλώνουν με πρώτη μούρη όλους αυτούς που εκπροσωπούν την ανελευθερία της έκφρασης και των ιδεών χαρακτηρίζοντας συνεχώς όσους δεν είναι υποτακτικοί των Ευρωπαίων φίλων τους ως «φασίστες», «αντιδημοκράτες», «αντιευρωπαϊστές», «αναχρονιστικούς» και πάει λέγοντας.
Έφθασαν στο σημείο οι ΟΝΝΕΔίτες να σηκώσουν πλακάτ για τους νεκρούς αντιφασίστες Γάλλους την ώρα της ομιλίας του Σαμαρά στο Μαρούσι. Ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα από τους τραμπούκους της ΟΝΝΕΔ, έκλαιγαν για τους αντίστοιχους Τεμπονέρες της Γαλλίας. Το καλάσνικωφ και ο λοστός δεν έχουν καμία διαφορά όταν βρίσκουν ως στόχο το κεφάλι του ανυπότακτου. 
Έφτασε ο Μπομπολοσημιτικός, Σταύρος Θεοδωράκης, να κράζει «Είμαστε όλοι Charlie και δεν φοβόμαστε»! Από τι να φοβηθείς υπάλληλε όλων των κομματικών εφημερίδων και καναλιών; Τι χλεύασες, τι πολέμησες από το σύστημα που υπηρέτησες και άμεσα θα εκπροσωπείς για να φοβάσαι; Μήπως την σπρώχνετε την ιστορία εκεί από όπου ξεκίνησε; Να χαρακτηριστούν οι όποιες επιθέσεις εναντίον σας ως «τζιχαντιστικές και φασιστικές»; Μήπως θέλετε να βάλετε την όποια αντίδραση στο ίδιο τσουβάλι με την τρομοκρατία και την τυφλή βία από καθοδηγούμενα οικονομικά λόμπι; 
Πριν όμως σηκώσεις πλακάτ και εκμεταλλευτείς τον ηρωικό θάνατο ανθρώπων που δεν χαμπάριαζαν ακόμα και αν έτρωγαν την σφαίρα στο κεφάλι, κοίτα την πορεία των νεκρών. Κοίτα μέσα από τα σκίτσα και τους πολιτικούς τους σχολιασμούς εδώ και δεκαετίες ότι σου χτυπούσαν την καμπάνα να ξυπνήσεις και να δεις ότι δεν γίνεται να είσαι αντίθετος στο πολιτικό σύστημα και να χειροκροτείς το πολιτικό σύστημα.
Όσο για το αν τους ξεφτιλίσατε με τα καμώματα και τις ειρηνικές διαδηλώσεις σας σε κάθε πόλη της Ελλάδας βάζοντας το σήμα το κόμματός σας δίπλα από το σύνθημα ακόμα και νεκροί γελούν μαζί σας. Έχουν πάρει τα μολύβια και σχεδιάζουν την ξεφτίλα των μούτρων σας, την ξεφτίλα της ανύπαρκτης αξιοπρέπειας σας και την απύθμενη ξεφτίλα της ίδιας σας της ζωής. Κόβουν τα αρχίδια των δικτατορίσκων που παλαμακίζετε με πένα και φαντασία. Και το τραγικό για σας είναι ότι πια δεν μπορείτε να τους τρομοκρατήσετε ως τζιχαντοκομματόσκυλα. Σας πρόλαβαν άλλοι και κατα βάθος το αιματοκύλισμα το ευχαριστηθήκατε. Εσείς ζείτε, οι Campu, Tignous, Wolinski, Charbonnier , όμως;! 

Εκπομπή 9-1-2015 9-1-2015
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

sterg είπε...

ποσο πισω εισαι κακομοιρε για να καταλαβεις τι κανανε αυτοι στο περιοδικο και ποιοι τους εβγαλαν απ εξω,παντως οχι οι καφροι του Ισλαμ.