Προσφατα
.

13.1.15

Η ασυλία της Μπούρδας

του Γιάννη Λαζάρου
Μπερδέψατε την πούτσ@ με την βούρτσα θεωρώντας ότι έχετε το δικαίωμα προεκλογικώς να πράττετε ό,τι θέλετε και να χρησιμοποιείται ό,τι σάς φαίνεται χρήσιμο για τα ψηφαλάκια σας. 
Την ώρα που η κυράτσα από την Ρόδο έβαφε το νύχι, κατά την διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας, είπε να δώσει δημοσίως διαταγή στον στρατηγό Φράγκο να κάνει ένα πραξικόπημα για να σωθούμε από μία ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση. Να κατεβάσει ο Φράγκος τα τανκς γιατί αν βγούμε από το ευρώ πού θα βρει η κυράτσα χαρτζιλίκι να βάφει νύχι, να πάει κομμωτήριο, να κάνει προεκλογικό αγώνα για την τοπική αυτοδιοίκηση με υποψηφίους Πασόκους, να κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές, να βγάζει καλλιτεχνικές φωτογραφίες και το σημαντικότερο ποιος θα την ήξερε αν δεν έλεγε την μαλακία της προς άγραν ψήφων!
Από την στιγμή όμως που έχεις έναν Σύριζα που επιλέγει να τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον πολέμαρχο Τόσκα «Ζούκωφ» Πασόκωφ έχει κάθε δικαίωμα και το κομμωτήριο της δημοσιογραφίας να καβαλάει το κανόνι του τανκ με μεγάλη μαεστρία και να κάνει ντου στην Βουλή.
 Ο Σύριζα επικοινωνιακά έβαλε τον Μαυρομπερέ αντιστράτηγο Τόσκα στο ψηφοδέλτιο δείχνοντας ότι έχει σε μεγάλη υπόληψη την εθνική κυριαρχία και ασφάλεια. Το θέμα είναι σε πόση υπόληψη έχει ο συγκεκριμένος Μαυρομπερές την πατρίδα, που υπηρέτησε και πληρώνεται μέχρι σήμερα για τις υπηρεσίες του και είχε πρωτοστατήσει στην κατάργηση της 3ης Στρατιάς επί Πασοκοσοβιέτ Μπεγλίτη. Πώς μπορεί κάποιος που υπηρέτησε στον Έβρο την δεκαετία του ’70 από επιλογή να δέχεται εντολές από έναν τυπάκο σαν τον Αλέξη που πέρασε ζωή και κότα στον στρατό από βύσματα (Τσοχατζόπουλους) και από την υποψηφιότητα του ως πολιτικός όσο ήταν οπλίτης. «Μού βάραγαν προσοχή στο στράτευμα όταν έμαθαν ότι είμαι οπλίτης-υποψήφιος βουλευτής» είπε δημοσίως το 2008. Ο πρόεδρος από τη μια κορόιδεψε την Πατρίδα και την πέρασε ζάχαρη και ο υποστράτηγος εκμεταλλεύεται την πολύχρονη σταδιοδρομία του «για την Πατρίδα» για να μαζέψει το κόμμα ψήφους. Ποια ανάγκη οδήγησε τον Τόσκα από Ίλαρχος του Ελληνικού Στρατού να γίνει φύλαρχος του ΣΥΡΙΖΑ;
Το θέμα λοιπόν για τους υποψηφίους των κομμάτων δεν είναι η ποιότητα των ψήφων που θα συλλέξουν αλλά ούτε και ο λόγος για τον οποίο έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν έναν λαό μέσα και έξω από την χώρα του. Το μέλημα όλων είναι να χρησιμοποιήσουν τα πάντα για να κάνουν τα πάντα. Το να παίρνει το μολύβι το «κομμωτήριο Τζίνα» και να γράφει περί εθνικών θεμάτων έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με τον υποστράτηγο που βγάζει στα γεράματα το Μαύρο Μπερέ και φοράει ροζ μπερεδάκι: Πουλάει η Πατρίδα δώστε την προς κατανάλωση ανάμεσα στα μπούτια της Δούνια, στο στριγκ της Καλαγκμπόρ, στον κώλο της Αλ Σαλέχ, στην «μαγκιά» της Στανίση αλλά και στην κουλτουρακατάσταση μισθωμένων άνεργων που βρήκαν ως χόμπι το φτύσιμο  της εθνικής αξιοπρέπειας.
Κάποιος άγραφος νόμος υπήρχε και δεν τον ξέραμε μέχρι της τωρινές εκλογές. Είναι ο νόμος «ασυλίας της μαλακίας». Όλοι αυτοί που έχουν πάρει το χρίσμα από το κάθε κωλοκόμμα έχουν κάθε δικαίωμα να γράφουν, να λένε και να πράττουν με τρόπο που προσβάλλει ιερά, όσια, προσωπικότητες και Ιστορία ενώ εσύ που τα ακούς και τα λούζεσαι δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τους πλακώσεις στις φάπες. 
Η βία των άνοων και χέστηδων ήταν πάντα καλυμμένη από ένα κόμμα αλλά τώρα έχει πάρει φόρα και βαράει στο ψαχνό την αξιοπρέπεια που κουβαλάει ο οποιοσδήποτε. Εσύ από την άλλη δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τους αντιπαρατεθείς. Το δικαίωμα της υποψηφιότητας βάζει φρένο αυτομάτως στο δικαίωμα της αντίκρουσης στη μαλακία που θα ακούσεις και θα δεις. Από τη μία ο αρεστός που έβαλε το όνομα σε ένα ψηφοδέλτιο παίρνοντας πόζα στις προεκλογικές φωτογραφίες με ένα δημοσιευμένο βιογραφικό που μόνο για διάβασμα σε τουαλέτα κάνει και από την άλλη εσύ, που το όνομά σου το βλέπεις μόνο στις απειλές που σου στέλνει γραπτώς το Σύστημα σίτισης των υποψηφίων μέσω εφοριών και εισπρακτικών μηχανισμών.
Ανάμεσα σε αυτούς και τους Έλληνες υπάρχει ένα ολόκληρο Σύμπαν. Κάποτε το έλεγαν Πατρίδα.- 

Υ.Γ: Άσμα ερωτικόν και περιπαικτικόν αφιερωμένο στον στρατηγό του ΣΥΡΙΖΑ που εκείνες τις μέρες ήταν ΩΣΕΙ ΠΑΡΩΝ:
"Να περάσω τη Μαρίτσα
να΄ βρω μια Τουρκαλίτσα
να με κάνει νάνι - νάνι
στο γλυκό της το ντιβάνι".

Εκπομπή 13-1-2015
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

everything will be allright,do not worry,take the happy!

George Soros