Προσφατα
.

11.11.13

Μας σκότωσαν

του Γιάννη Λαζάρου
Δεν γουστάρει κανείς τούτο τον λαό. Αυτός ο λαός είναι μόνος του απέναντι σε όλα χωρίς ούτε μία υποστήριξη από όλους και από όλα. Είναι αφελές μετά και τα τελευταία σκηνικά περί μομφής της κυβέρνησης να υπάρχει έστω και ένας νοήμονας που να πιστεύει ότι υπάρχει πολιτικός χώρος που να τον καλύπτει.
Η χώρα κυβερνάται όχι από δύο αλλά από όλα τα κόμματα που βρίσκονται μέσα στη Βουλή και από όλα τα άλλα που ψήνονται για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Δεν είμαστε γραμμένοι στα παλιά παπούτσια όλων τους αλλά έχουμε γίνει η κολλημένη τσίχλα στους πάτους των παπουτσιών τους, τόσο εμετικοί και τόσο ενοχλητικοί. Πρέπει να τελειώνουν γρήγορα με μας. Ποιος αριστερός, ποιος δεξιός και ποιος κεντρώος; Όλοι μαζί σε ένα κόμμα με το όνομα “Μακελάρηδες” παίζουν μαζί μας. Παίζουν στην τεράστια παιδική χαρά που λέγεται Ελλάδα. 
Και δεν είναι μόνο αυτοί, είναι και οι άλλοι που με τον ύφος του διανοούμενου συμμετέχουν στις χαρές και στα πανηγύρια. Ποιήτριες να βραβεύονται από Τράπεζες την ώρα που οι τράπεζες πετάνε έξω από τα σπίτια τους συνέλληνες, συγγραφείς και ποιητές να χειροκροτούν το παιδί των SS και ούτε λίγο ούτε πολύ να του ζητάνε και συγνώμη που ήταν και η Ελλάδα αφορμή να φυλακιστεί ο μακελάρης μπαμπάς του. 
Δεν έχουμε τελειώσει απλά, έχουμε πεταχτεί στα σκουπίδια από όλους αυτούς που τελικά για δεκαετίες μάς δούλευαν. Οι μεν με τις ιδεολογίες, οι δε παίζοντας με τον συναισθηματισμό μας. Δεν έκαναν τίποτε άλλο όλα τα χρόνια της ανέλιξής τους από το να χρησιμοποιούν ψυχές, αγώνες και νεκρούς για να πιάσουν ποσοστά ή για να κάθονται στις δερμάτινες πολυθρόνες τους έχοντας για αντικείμενο σεναρίων και ποιημάτων τον αγώνα λαϊκών ανθρώπων. Τόσες δεκαετίες δεν ήμαστε τίποτε άλλο από πειραματόζωα μέσα σε γυάλες που όλοι αυτοί μάς παρακολουθούσαν για το πώς θα αντιδράμε σε κάθε στοχευμένο τους ηλεκτροσόκ. Τώρα πια τα πειράματα τελείωσαν. Σπάσανε οι γυάλες και τα κλουβιά που μάς συγκρατούσαν. Είμαστε εντελώς ακίνδυνοι για τους Άλλους. 
Αηδία και μόνο αηδία προκάλεσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης που αντί για μομφή έκανε στροφή. Έβαλε και αυτός πλάτη να στρίψει το καράβι. Όχι όμως το καράβι που είναι στοιβαγμένοι εκατομμύρια Ελλήνων αλλά το καράβι που κουβαλά όλα τα κυνοβουλευτικά ανδρείκελα. Το έσωσε το καράβι η αντιπολίτευση, αξιωματική και μείζονα. Μια χαρά θα πλέουν έχοντας θέα των χιλιάδων αυτόχειρων και εξαθλιωμένων Ελλήνων με ρότα την μοναδική τους Ιθάκη που μετανάστευσε στις Βρυξέλλες.-

Εκπομπή 11-11-2013

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια