Προσφατα
.

7.10.13

ΕΒΡΑΙΟπαϊστές

του Γιάννη Λαζάρου
Τι ρόλο τελικά παίζουν οι εκλογές στην χώρα; Τι ρόλο παίζουν και τα κόμματα; Από την στιγμή που με το σύμφωνο συνεργασία G to G μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ ετούτον εδώ τον τόπο δεν τον κυβερνά καμία πλειοψηφία, το ερώτημα είναι ποιος ο ρόλος των εκλογών και της μάχης για την κυβέρνηση της χώρας. Από το χρονικό σημείο που τα υπουργικά συμβούλια δύο χωρών συνεδριάζουν παρέα για το μέλλον μιας χώρας πρέπει να αρχίζουμε να συζητάμε ότι η Δημοκρατία έχει καταλυθεί με συνοπτικές και νόμιμες διαδικασίες.
 Σήμερα που κατατίθεται στην Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2014, που κανείς δεν γνωρίζει τι κρύβει στα ψιλά γράμματα, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα για την πρώτη υπουργική συνεδρίαση των δύο χωρών. Ποιος έδωσε  το δικαίωμα στην κυβέρνηση να ανοίγει τα χαρτιά της σε μια ξένη χώρα τόσο ξεδιάντροπα; Ολόκληρο θέμα έγινε πριν μήνες για τους χάρτες άμυνας της χώρας που είχε ξεχάσει ο Βενιζέλος στο σπίτι του από την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας και τώρα δίνουμε όλους τους φακέλους της χώρας να ανοιχτούν από μια ξένη κυβέρνηση; Να αποφασίσει μια ξένη κυβέρνηση για το τι θα γίνει με τον ορυκτό πλούτο, με το νερό, με την καλλιεργήσιμη γη, με την υγειονομική περίθαλψη, με την άμυνα, με το πού θα είναι το όριο των χωρικών υδάτων της χώρας; Για την ίδια μας την ζωή;
Τι είναι αυτά, ρε παιδιά; Ξεπαστρέψαμε τον Ναζισμό την Παρασκευή και την Δευτέρα τα δίνουμε όλα σε μια χώρα που ξέρουμε πολύ καλά εδώ και χρόνια τι ρόλο παίζει στην παγκόσμια κατάσταση. Δεν πουλάει βέβαια η μούρη του Νετανιάχου μπροστά στη μούρη του Κασιδιάρη. Και δυστυχώς έχουμε μάθει να τρώμε ό,τι μάς πουλάνε και όχι να μην μασάμε αυτούς που μάς πουλάνε. 
Πάνε και τα “Καράβια για την Γάζα”, πάνε όλα. Ησυχία απόλυτη από όλους τους κομματικούς χώρους για αυτό που αρχίζει σήμερα και δεν ξέρουμε πού θα φθάσει. Από πότε η Ελλάδα είναι αδελφή χώρα με την χώρα των μακελάρηδων; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στην ελληνική κυβέρνηση να μάς κάνει συνενόχους σε ανθρωπιστικά εγκλήματα χωρίς να δώσουμε εμείς την έγκρισή μας; Βέβαια το Ισραήλ μία ευκαιρία ήθελε να μπει στο παιχνίδι της Ε.Ε δραστικά και με αποφάσεις "δημοκρατικές". Μετά το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κοινοβούλιο ήθελε μία πύλη εισόδου στα παιχνίδια που θα αναπτυχθούν στο μέλλον με φερετζέ την Ε.Ε. Σήμερα την πόρτα την ανοίγει επίσημα η ελληνική κυβέρνηση που εσύ, ψηφοφόρε μου, την έβαλες να δίνει χέρι όπου της υπόσχονται λεφτά. 
Η ελληνική κυβέρνηση σήμερα πηγαίνει με μεγάλη ατζέντα στην φίλη χώρα του Ισραήλ κι αυτό σημαίνει ότι η εθνική μας ατζέντα αρχίζει να κόβει ημέρες από την ανεξαρτησία της.-

*Από το G to G στην Ευρώπη των Εβραίων εδώ

Εκπομπή 7-10-2013

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια