Προσφατα
.

14.10.13

Όρμα Αλέξη

του Γιάννη Λαζάρου
Τι περιμένεις Αλέξη; Είσαι 39 χρονών, έχεις την ίδια ηλικία με τον πρωθυπουργό της Ισλανδίας που χθες πέταξε έξω από την χώρα τους τελευταίους Ευρωπαίους πιστωτές με το ζόρι κι εσύ ακόμα συζητάς; Τέτοια πάσα να πάρεις πάνω σου το παιχνίδι της ουσιαστικής αλλαγής του πολιτικού σκηνικού αλλά και των εντυπώσεων δεν πρόκειται να σου ξαναδώσει η κυβέρνηση. Σε κατηγορεί ότι είσαι κομμάτι του άλλου Άκρου και εσύ κάθεσαι και απολογείσαι ότι άλλο Άκρο δεν υπάρχει και κατηγορείς τον Σαμαρά ότι ξεκινάει εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις. Και πού είναι το δικό σου πρόβλημα σε αυτό; Από την στιγμή που αυτός κηρύσσει ένα εμφύλιο μεταξύ Προσκυνημένων και Απροσκύνητων εσύ γιατί δεν υιοθετείς αυτό που σου πασάρει ο εχθρός σου; Τι φοβάσαι, Αλέξη μου; Ότι θα σε πουν Ακραίο; Αυτό δεν ήθελες από την αρχή; Εσύ δεν φώναζες από μπαλκόνια και τηλεοπτικά παράθυρα για την ρήξη με το πολιτικό κατεστημένο που ωθεί την χώρα σε πολυετή υποδούλωση; 
Μου θυμίζεις κάτι φιλήσυχα τακτοποιημένα ανθρωπάρια που λένε “Με το Σύστημα δεν τα βάζεις για να μην τα βάλει και το Σύστημα με σένα”. Τελικά θέλεις να κάνεις την ρήξη ή απλά ρίχνεις νερό στο μύλο του άλλου άκρου που είναι το παρακράτος το οποίο με τον μανδύα Σαμαροδημοκρατοδεξιοκεντρώων κυβερνά την χώρα μετά τον εμφύλιο; Αλέξη, σου κήρυξαν πόλεμο κι εσύ σηκώνεις λευκή σημαιούλα. Πρόσεχε όμως Αλέξη διότι η λευκή σημαία που σηκώνεις εναντίον του εχθρού των Ελλήνων δηλώνει ουδετερότητα. Εκτός κι αν συμμετέχεις στον θίασο της παράστασης για την ολοκληρωτική και πολυετή επιβολή Κατοχικής Κυβέρνησης. 
Τι φοβάσαι ρε Αλέξη; Μήπως την εκλογική σου βάση “σαρξ εκ σαρκός του ΠΑΣΟΚ” σύμφωνα με τον Βενιζέλο; Το βουλώνεις για ένα 15% που μεταπήδησε από το ΠΑΣΟΚ στον χώρο σου για να σωθεί και δεν στηρίζεις το περίπου 45% των συνειδητοποιημένων που απέχουν από το πανηγύρι των εκλογών λόγω αηδίας για το πολιτικό σύστημα; Οι Κεντροδημοκράτες νοικοκυραίοι σου σκάβουν λάκκο και αυτό το 15% θα το χάσεις μέσα σε μία νύχτα. Τι κάνεις; Έπαιξες τον ρόλο σου για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο διαλαλώντας ότι ήσουν το “ανάχωμα για την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος” και θα αποχωρήσεις με ελαφρά πηδηματάκια; 
Κάθεσαι και στήνεις ο ίδιος και η παρέα σου σκηνικά για “προβοκατόρικες καταστάσεις” που θα σου φορτώσουν και δεν μπαίνεις μπροστά να διαβάζεις τα ονόματα των θυμάτων των νομιμότατων ενεργειών του κατηγόρου σου. Αυτοί δολοφονούν κι εσύ αγωνιάς για να μην είσαι το άλλο άκρο. 
Κοίτα Αλέξη, η πολιτική και η ζωή είναι ένας πόλεμος μεταξύ Άκρων, και τα Άκρα από καταβολής κόσμου είναι δύο: Οι καταπιεστές και οι καταπιεσμένοι. Διάλεξε πλευρά.

Εκπομπή 14-10-2013

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια