Προσφατα
.

18.9.13

Είσαι ποσοστό

του Γιάννη Λαζάρου
Ζούμε στην χώρα των εκατομμυρίων ταχυτήτων. Κάθε σπίτι και μία ταχύτητα, κάθε σπίτι και μία αγωνία για το επόμενο 24ωρο ενώ ο πρωθυπουργός Σαμαράς, από την θέση ισχύος που έχει, θέλει να χωρέσει όλες αυτές τις αγωνίες μέσα σε ένα σακούλι και να το περιφέρει ως λάφυρο στους εργοδότες εταίρους του. Ο εκπρόσωπος του ελληνικού λαού να βάζει σε ζυγαριά τις “θυσίες του λαού” απέναντι από τις “αναγκαίες μεταρρυθμίσεις” που θέλουν όλοι εκτός του λαού που εκπροσωπεί. Και η ζυγαριά βαραίνει περισσότερο προς τη μεριά των μεταρρυθμίσεων όσες θυσίες λαού και να βάζει στο σακούλι του. 
Με μιας ακυρώνεται ο ρόλος του ως εκπρόσωπος του λαού και γίνεται εκπρόσωπος των μεταρρυθμίσεων. Το θέμα όμως είναι ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν ψηφίζουν, δεν πληρώνουν φόρο, δεν ξεσπιτώνονται, δεν πεθαίνουν σε ράντζα νοσοκομείων και δεν αυτοκτονούν. Οι μεταρρυθμίσεις είναι ένα ραβδόγραμμα στις οθόνες χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αλλάζουν ανά πάσα στιγμή όταν το αλισβερίσι των εκατομμυρίων έχει κέρδος ή χασούρα. Όταν στοιβάζει λοιπόν, ο πρωθυπουργός Σαμαράς στην πλάστιγγα την ίδια σου την ζωή για ένα ποσοστό λίγο παραπάνω στις αγορές του κόσμου παύει να είναι εκπρόσωπός σου. Παύει να είναι ο υπερασπιστής της Δημοκρατίας που διαφημίζει με σθένος. Γίνεται ένας υπάλληλος χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με τον φερετζέ της πλειοψηφικής δημοκρατίας που το δίνεις εσύ που αυτή ακριβώς την στιγμή μετράς τις ημέρες αξιοπρεπούς επιβίωσής σου. 
Όταν λοιπόν εσύ δέχεσαι να είσαι όχι άνθρωπος αλλά ποσοστιαία μονάδα εκλογικού αποτελέσματος για να μπορεί ο κάθε Σαμαράς να λέει ότι σε εκπροσωπεί να μην δυσανασχετείς όταν ο ίδιος εκπροσωπεί την ίδια σου την ζωή στα παζάρια του παγκόσμιου κέρδους. 

Εκπομπή 18-9-2013
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια