Προσφατα
.

7.3.17

Με νόμο θα σκοτώνουν τους λύκους για να ψυχαγωγούνται

Ο πλανήτης έχει κατακλυσθεί τελικά από γελοίες αμοιβάδες που περπατάνε στα δυο πόδια και έχουν καταχωρηθεί στο ανθρώπινο είδος που υποτίθεται πως είναι έλλογο. 
Παρόλο, που στην Σκανδιναβία οι λύκοι είναι είδος που απειλείται με εξαφάνιση, ο Βίνταρ Χέλγκεσεν, υπουργός Κλίματος και Περιβάλλοντος της Νορβηγίας, παρουσίασε σχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο «θα δίνονται περισσότερες δυνατότητες στους κυνηγούς λύκων». 
Ο μέχρι σήμερα νόμος επέτρεπε την θανάτωση των λύκων, αν αυτοί αποτελούσαν «εν δυνάμει απειλή για τα πρόβατα ή για άλλα ζώα». 
Τώρα, οι κυνηγοί στη Νορβηγία θα έχουν την δυνατότητα να σκοτώνουν τα άγρια αυτά ζώα για πολιτιστικούς λόγους ή για λόγους ψυχαγωγίας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα. 
Την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στο Όσλο ο Χέλγκεσεν ανέφερε ότι ήταν αδύνατον να πει ακριβώς πόσοι λύκοι θα θανατωθούν. 
«Είναι μια απόφαση που καθιστά δυνατόν να θανατωθεί ένας μικρός αριθμός. Τι είναι ένας μικρός αριθμός; Αυτό είναι υποκειμενικό», δήλωσε ο υπουργός. 
Η Nina Jensen, επικεφαλής του WWF στη Νορβηγία (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση), επέκρινε σφοδρά την κυβέρνηση και είπε ότι ο επερχόμενος νόμος είναι ένα από τα πιο άσχημα παραδείγματα διαχείρισης της Φύσης στην σύγχρονη ιστορία της Νορβηγίας. 
«Είναι ακατανόητο ότι κάποιος θα αλλάξει τον νόμο, ώστε να θανατωθούν περισσότερα ζώα υπό εξαφάνιση, ειδικά σε μία χώρα όπως η Νορβηγία, που προσπαθεί να κρατήσει ένα περιβαλλοντικό προφίλ», δήλωσε η Jensen. Το WWF ξεκίνησε εκστρατεία για την διάσωση των λύκων της Νορβηγίας στο Twitter με το hashtag #Saveourwolves (σώστε τους λύκους μας) και πολλοί είναι οι χρήστες που επέκριναν τον επερχόμενο νόμο. 
«Τι συμβαίνει στη Νορβηγία; Ντροπή σας, σταματήστε (να ακούτε) αυτούς τους εγωιστές», έγραψε ένας χρήστης, ενώ κάποιος άλλος ανέφερε: «Πρέπει να αφήσουμε τη Φύση να ζήσει». 
Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), στην Σκανδιναβία ο πληθυσμός των λύκων απαριθμεί 130 - 150 μέλη ενώ στη Νορβηγία η οργάνωση Rovdata, που παρακολουθεί τα άγρια ζώα, υποστηρίζει ότι το περασμένο έτος στην χώρα καταγράφηκαν 65 με 68 λύκοι.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια