Προσφατα
.

16.11.16

Άγρια φορολόγηση για τους μη έχοντες

Οι γνωστοί "κατέχοντες" αμύθητο πλούτο θα κληθούν πάλι να πληρώσουν πατριωτικά για να σωθεί η χώρα. Ακόμα και μερικά λεπτά του ευρώ θα είναι τεκμήριο διαβίωσης. Το αν θα είναι πολυτελούς διαβίωσης ή όχι το δείχνει το άγριο 44% της φορολόγησης.
Οι δύο πολύ σημαντικές διατάξεις του ν. 4330/2015, με τις οποίες προβλέπεται ευνοϊκός τρόπος φορολόγησης για ορισμένες κατηγορίες οικονομικά αδύναμων φυσικών προσώπων που πιάνονται στα «δίχτυα» των τεκμηρίων ΔΕΝ θα ισχύσουν το 2017 για τα εισοδήματα του 2016, καθώς η κυβέρνηση με το Μνημόνιο ΙΙΙ που υπέγραψε τον Αύγουστο του 2015, δεσμεύτηκε να τις καταργήσει! 
Έτσι, όσοι φορολογούμενοι αποκτήσουν φέτος και εμφανίσουν στις φορολογικές δηλώσεις του επομένου έτους πενιχρά εισοδήματα μερικών λεπτών του ευρώ από τόκους καταθέσεων ή πολύ χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια ή από περιστασιακή απασχόληση θα πιάνονται στις παγίδες των τεκμηρίων διαβίωσης (για τις κατοικίες και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που έχουν χρησιμοποιήσει) και θα υπερφορολογούνται επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων με συντελεστή 22% από το πρώτο ευρώ και με προκαταβολή φόρου αυξημένη στο 100% του κύριου φόρου, σαν να έχουν κερδοφόρες επιχειρήσεις! 
Ουσιαστικά για το έτος 2016, όλοι αυτοί οι πολίτες θα φορολογηθούν με τελικό φορολογικό συντελεστή 44% επί ανύπαρκτων εισοδημάτων! 
Ειδικότερα, για τα εισοδήματα του 2016 που θα δηλωθούν το 2017: 
Θα καταργηθεί η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν. 4330/2015. 
Η διάταξη αυτή προβλέπει ότι εφόσον ο φορολογούμενος έχει πραγματικό εισόδημα μόνο από τόκους καταθέσεων ή κι από ακίνητα και εφόσον το τεκμαρτό εισόδημα (το εισόδημα που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια) δεν υπερβαίνει τις 9.500 ευρώ, η προστιθέμενη διαφορά εισοδήματος που προκύπτει λόγω της εφαρμογής των τεκμηρίων δεν φορολογείται με την κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων από επιχειρηματικές δραστηριότητες, στην οποία ισχύει συντελεστής φόρου 22% από το πρώτο ευρώ, αλλά με την ευνοϊκή κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων (η οποία προβλέπει αφορολόγητο όριο κλιμακούμενο από 8.636-9.545 ευρώ).
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια