Προσφατα

28.10.16

Το σημερινό νόημα του ΟΧΙ

Oι κατοχικές δυνάμεις είναι εδώ. Τα νοήματα της 28ης Οκτωβρίου και της Εθνικής Αντίστασης είναι επίκαιρα. Οι οικονομικοί, πολιτικοί και ιδεολογικοί εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού και νεοφασισμού έχουν, προς το παρόν, νικήσει. Τα τάνκς και τα αεροπλάνα τους, σήμερα, είναι τα μνημόνια και το χρέος. Τα όργανα της επιβολής της θέλησής τους είναι η κυβέρνηση και σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Σήμερα το όπλο του ελληνικού λαού πρέπει να είναι η ενότητα, και ο αγώνας πρέπει να είναι πολιτικός, οικονομικός και ιδεολογικός. Στον αγώνα αυτόν πρέπει να συστρατευθούν όλοι αυτοί που πλήττονται από το καθεστώς της κατοχής, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους επιλογές, ακριβώς όπως αυτοί που πολέμησαν το 1940-41, όπου ανάμεσά βρίσκονταν δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί κι όπως αυτοί που εντάχθηκαν και πολέμησαν με το ΕΑΜ, όπου ανάμεσά τους βρίσκονταν αστοί, εργάτες, αγρότες, αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί, ακόμα και μεταξικοί στρατιωτικοί και παπάδες.

Οι στόχοι του σημερινού αγώνα πρέπει να είναι η κατάργηση των μνημονίων, η μονομερής, πλήρης διαγραφή του χρέους, η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, η πλήρης σεισάχθεια χρεών προς πολίτες και επιχειρήσεις, η κοινωνικοποίηση των τραπεζών. 

Το σημερινό «ΟΧΙ» είναι ΟΧΙ στην παγκοσμιοποίηση, ΟΧΙ στον ιμπεριαλισμό, ΟΧΙ στην κατοχή των Βρυξελλών, ΟΧΙ στους προδότες, ΟΧΙ στους απογόνους του Άγι Στίνα.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια